Running Girl van de week: Miny!

Running Girl van de week: Miny!

Running Girl Miny volg ik al een hele tijd via Instagram. Miny traint ontzettend hard voor haar doelen en gaat geen uitdaging uit de weg. Dit jaar is ze in Leeuwarden in samenwerking met Run2Day hardlooptrainingen gaan geven en geeft daarnaast enthousiast bootcamptrainingen voor The Bootcamp Club. Op dit moment traint ze voor verschillende halve marathons en stiekem denk ik ook nog wel voor een hele. Ik stelde Miny graag een aantal hardloopvragen.

Hi! Ik ben Miny Verheij, 34 jaar en woon in Leeuwarden. In het dagelijks leven ben ik Opvoedondersteuner en geef ik bootcamptrainingen voor The Bootcamp Club en hardlooptraining voor Run2Day Leeuwarden. Verder blog ik op mijn blog shortymoves. Hardlopen is erg belangrijk voor mij. Het maak me iedere keer weer blij!

Hoe ben je begonnen met hardlopen.
Ik ben 3 jaar geleden met hardlopen begonnen toen ik in een dip zat en een manier zocht om mijn hoofd leeg te maken. De eerste paar weken vond ik hardlopen best zwaar, maar als snel kon ik gaan opbouwen en werd hardlopen echt een uitlaatklep voor mij. 9 maanden na dat ik gestart was met hardlopen liep ik de marathon van Rotterdam. Ik had nooit verwacht dat ik hier toe in staat zou zijn, maar ik vond het super leuk en heb van elke kilometer genoten.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Ik loop volgend jaar de halve van Egmond en de halve van Berlijn samen met mijn vriendinnetje Gerda. Ik vind het super leuk dat we dit samen gaan doen. We trainen nu al regelmatig samen en al kletsend vliegen de kilometers ongemerkt voorbij.

Running Girl Miny

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ik hoop ooit een ultra te lopen. Dit wilde ik graag al in 2017 doen, maar op dit moment wordt mijn lijf niet blij van zo veel kilometers. Wie weet ooit?

Waar loop je het liefste hard?
Het liefst duik ik het bos in of loop ik langs het water en de weilanden. In de stad loop ik liever niet, omdat ik dan alert moet blijven en steeds moet stoppen. Behalve met grote evenementen als de Dam tot Dam, dan geniet ik enorm van de drukte in de stad en langs de kant.

Wanneer loop je het liefste hard?
Eigenlijk heeft elk moment van de dag iets moois. ’s Ochtends vroeg wanneer de wereld nog slaapt vind ik het heerlijk om een blok om te gaan. Wat ik ook fijn vind is om overdag tussen mij werkafspraken door op pad te gaan. Daarna kan ik er weer helemaal tegenaan.

Running Girl Miny

Wat eet je voor en na het lopen?
Wanneer ik een lange duurloop ga doen, eet ik meestal 2 uren van tevoren een grote kom havermout met havermelk, banaan en walnoten. Voor een korte run neem ik meestal alleen een banaantje en een kopje thee. Op dit moment eet ik na het lopen het liefst een bakje kwark van Protein. Deze zijn erg lekker, lactosevrij en zitten bomvol eiwitten, dus ideaal als herstelmaaltijd.

Hoe motiveer jij jezelf?
Over het algemeen heb ik geen extra motivatie nodig en moet mezelf eerder afremmen om niet te vaak en te ver te gaan lopen. Maar de keren dat ik motivatie nodig heb om te gaan rennen, bijvoorbeeld wanneer het nog donker is en de regen tegen de ramen slaat, helpt het mij altijd goed om even op Instagram te kijken hoe sportief anderen bezig zijn. Dan sta ik zomaar naast mijn bed! Ook een challenge zoals de jaarlijkse terugkerende #DOcember van GL2R is voor mij een reden om net even wat verder te gaan rennen.

Running Girl Miny

Wat is je favoriete runningoutfit?
Mijn nieuwe Nike Lunarglide met een zwarte tight van Nike of Jogha, omdat deze tights de enige zijn die niet afzakken, een gekleurd shirtje of jasje van KariTraa en het allerbelangrijkste een sportbh van Anita’s. Sinds ik deze sportbh’s draag heb ik nooit meer last van schuurplekken iets wat ik voorheen altijd had.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Ik denk dan toch mijn allereerste marathon in Rotterdam. Dat euforische gevoel van finishen op de Coolsingel was zo bijzonder! Dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten.

Running Girl Miny

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Ik zou nog heel graag een keer meetrainen met de Running Girls Groningen, omdat Marit en Kelly mij hebben geïnspireerd om een hardloopgroep op te zetten voor meiden. Sinds april geef ik in samenwerking met Run2Day iedere donderdagavond training aan een enthousiaste groep meiden en dames en daar wordt ik iedere keer weer blij van!

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Stel je doelen niet te hoog en onthoud goed waarom je ooit bent begonnen met hardlopen. Was dat omdat je de beste wilde worden of gewoon omdat je plezier had in de kilometers die je liep? Je hoeft niet de volgende Sifan Hassan of Lornah Kiplagat te worden om jezelf een hardloper te mogen noemen. Geniet gewoon van je hardlooprondjes en wees trots op jezelf als je een races loopt.

Lieve Kelly, bedankt dat ik Running Girl van de week mocht zijn! Ik vind het een eer om op je blog te mogen schrijven.

2 Comments

  1. Pingback: Run Forest Run Drents Friese Wold (14.2km)! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*