Running Girl van de week: Meike!

Running Girl van de week: Meike!

Running Girl Meike stelde ik graag een aantal hardloopvragen! Ze loopt ontzettend veel hard en heeft vaak haar hardlooprondje er vroeg in de ochtend al opzitten. Ben je geen ochtendloper? Meike motiveert je sowieso om dat te worden! Ze traint op dit moment voor een 50 (!) kilometer trailrun op Terschelling en volgens mij gaan de trainingen ontzettend goed! Benieuwd naar Running Girl Meike haar doelen, hardlooptips, mooiste hardloopmemorie en meer? Lees dan even verder!

Hoi hoi! Ik ben Meike Kuipers, 26 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Nuis, een klein plaatsje in Groningen, waar ik ook geboren ben. In Groningen heb ik Communicatie gestudeerd, voor mijn studie nog een dik half jaar in Haarlem gewoond (hardlopend naar Zandvoort!) en na mijn studie ben ik aan de slag gegaan binnen de digitale marketing. Momenteel werk ik in Groningen bij een super leuk, druk en dynamisch bedrijf als Content Marketeer en werk voor veel verschillende klanten. Ik vind het cool om te zien hoe snel de online wereld verandert en wat mooie content met mensen doet.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Van jongs af aan ben ik altijd wel actief bezig geweest, paardrijden, tennis, gym, streetdance en uiteindelijk voetbal. Toen ik in Haarlem ging studeren wilde ik fit blijven en ging ik (meer) hardlopen, wat uiteindelijk resulteerde in een eerste 10 kilometer inschrijving, toen langere afstanden, de halve marathon, het trailrunnen en nu ben ik vier jaar en bijna 50 ‘officiële’ wedstrijden verder.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Dit jaar heeft in het teken gestaan van de 50 kilometer op Terschelling en aankomend weekend is het zover.. MEGA SPANNEND! Twee jaar geleden ben ik verliefd geraakt op het trailrunnen en na wat 20/30 kilometer loopjes wilde ik een nieuwe uitdaging. Dus ik schreef mij in voor de Trailrun Terschelling, mijn grootste uitdaging tot nu toe. Tijdens mijn 50ste officiële run 50 kilometer trailen over een van mijn favoriete eilanden, super zwaar, veel zand, klimmen door de duinen, struikelen over boomstronken, maar men wat heb ik er veel zin in! Ik hoop zo dat het gaat lukken!

 

Running girl MeikeHeb je een hardloopdroom/wens?
Zoveel! Het lijkt mij heel tof om in Oostenrijk of Zwitserland te trailen, maar ik wil ook nog graag de Disney run doen, een mooie internationale halve of hele marathon lopen, New York is ook wel een dingetje.. Ik hoop dat ik lang genoeg fit en gezond blijf om nog veel te kunnen doen!

Waar loop je het liefste hard?
Op de eilanden. Ik ben echt gek op de Wadden en ik kom er heel graag, toen ik een klein meisje was al. Ik kom er altijd helemaal tot rust en vind de combinatie van strand, bos, duin en heide echt heerlijk. Je kan mij niet gelukkiger maken dan op het eiland!

Wanneer loop je het liefste hard?
’s Ochtends, wakker worden, kleren aan en gaan. Doordeweeks voor het werk aan een 5-8 kilometer en in het weekend een duurloop op zondagochtend. Ik voel me soms echt even alleen op de wereld, je ziet de wereld wakker worden en de zon opkomen, genieten!

 

Running girl MeikeWat eet je voor en na het lopen?
Zoals ik net zei, ik loop vaak ’s ochtends vroeg en ontbijt dan meestal niet. Voor een ‘wedstrijd’ wel, in de loop van de jaren heb ik veel geprobeerd en getest, maar de afgelopen runs doe ik het heel goed om pancakes en gewone pannenkoeken. Ook makkelijk mee te nemen in de kant-en-klare verpakking als ik ergens een weekend loopje heb bijvoorbeeld. Na een wedstrijd eet ik meestal een broodje, uitsmijter of TAART (vooral de cheesecake bij Loods op Terschelling is favoriet) en na het trainen ontbijt ik met een groene smoothie, kwark en in het weekend warme broodjes en jus.

Hoe motiveer jij jezelf?
Die vraag krijg ik vaker, zeker als ik weer een ochtendrun heb gedaan en fris en fruitig om 8 uur achter de laptop op mijn werk zit. Voor mij is het hardlopen echt een levensstijl geworden, ik voel me er goed bij, kan lekker mijn hoofd leeg maken. Maar het is ook een manier om mooie dingen te ontdekken. Door steeds een loopje te plannen blijf je ook ‘in training’, al denk ik dat ik ook zonder geplande loopjes niet zonder 3 keer in de week lopen kan.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik heb niet echt een favoriet, ik wil gewoon dat het lekker zit en ben een beetje saai. Veel basics, zwart broekje met gekleurd shirtje en het liefst nog een beetje bijpassend bij de schoenen.

Running girl Meike
Vader mee op de fiets.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Oei, dat is een lastige.. Ik ben zo’n type die niet vaak echt lang nadenkt bij een run en gewoon doorgaat naar de volgende, soms is dat wel jammer. Maar ik heb leuke hardloopmemories aan de Halve Marathon van Lauwersoog/Ulrum, omdat pap die vroeger altijd liep. Nu loop ik hem jaarlijks en pap gaat mee op de fiets. Ik loop daar ook mijn PR tijden, heel bijzonder 🙂 En de eiland loopjes, er is elke keer wel een moment dat je denkt, wauw, wat is het hier prachtig! Al vond ik de Ardennen ook heel tof afgelopen zomer, met een lange houten brug, prachtige glinsteringen in het water en ochtend mist wolkjes boven het meertje.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou het heel tof vinden om met mijn vader de Halve Marathon van Ulrum te lopen samen. Hij is heel erg afgevallen de afgelopen maanden en loopt door het mindere gewicht weer wat beter. Dus wie weet lukt het in 2018!

Running girl MeikeWat is jouw gouden hardlooptip?
Blijf het leuk vinden en ga het niet zien als een moetje.. Geniet van de omgeving, zoek naar uitdagingen en hou er lol in! Bij mij helpt het om naar een doel te lopen, dus schrijf je ergens voor in en ga trainen of kies juist voor een periode van rust en doe alleen een rondje als je er zin in hebt!

Aankomende zondag loop ik dus de 50 kilometer op Terschelling. Omdat ik mijn uitdaging nog specialer wil maken heb ik een extra doel gevonden: De Waddenvereniging helpen ons mooie Waddengebied in ere te houden. Ik ben als klein meisje verliefd geworden op de Wadden, de eilanden, de natuur, de zee. Wil je mij helpen? Steun de Waddenvereniging door te sponsoren. Stort je bijdrage op NL42RABO0300856342 tnv M.Kuipers ovv Waddenvereniging.

Ik zorg er uiteraard voor dat het totaalbedrag bij de Waddenvereniging terecht komt! Via Insta (@meik18) en hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Je kunt Meike haar avonturen dus volgen via Instagram, maar ook via http://mirmei.nl/

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

One Comment

  1. Pingback: Shots: 09/10/17 - MirMei

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*