Running Girl van de week: Marlou!

Running Girl van de week: Marlou!

Running Girl Marlou is onze Running Girl van de week! Haar hardloopschoenen zitten standaard in haar koffer, zodat ze altijd kan hardlopen op plaats van bestemming. Haar reis- en runningavonturen deelt ze op haar website en de foto’s die langs komen op Instagram zijn prachtig! Marlou is voor ons een motivatie om ook op vakantie te blijven trainen en daarom stelden wij haar graag een aantal hardloopvragen.

Hi! Super leuk om deze week jullie Running Girl te zijn. Ik ben Marlou en ben, zoals alle meiden hier, een fervent hardloopster. Hardlopen vind ik het leukste dat er is, nóg leuker vind ik hardlopen als ik in het buitenland ben. Op zo’n moment voel ik mij het aller-allergelukkigst. Dit komt — waarschijnlijk, hoe kan het ook anders — dat ik dan hardlopen en reizen kan combineren: mijn twee grootste passies. Ik schrijf hierover op www.lourunstheworld.com.

Sinds een paar maanden heb ik de rockstar leeftijd van 27 bereikt, maar ik voel mij helemaal nog niet zo ‘oud’. Toch moet ook ik aan het serieuze leven geloven, ik pendel vijf dagen in de week tussen Breda en Den Haag. In Den Haag werk ik fulltime als social media manager bij een sportmarketingbureau. In Breda woon ik samen met mijn vriend. Ik breng mijn meeste trainingsuurtjes dan ook door in Breda. Ik loop ongeveer vier keer per week waarvan twee keer per week bij Atletiekvereniging SPRINT. Oh ja… ik ga ook nog één keer in week naar de sportschool voor krachttraining. Ook belangrijk voor hardlopers.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Op een loopband in een BasicFit sportschool. Ik wilde, zoals velen, afvallen en ging dus met een vriendinnetje naar de sportschool. Niet omdat ik dat leuk vond, ik vond de woorden ‘hardlopen’ en ‘sporten’ maar vies. En over ‘zweet’ wilde ik al helemaal niet nadenken. Ik was ook niet goed in sport, het lag mij gewoon niet. In de sportschool kwam ik op de loopband terecht en binnen no time liep ik daar op de oude sportschoenen van mijn moeder 7 kilometer.

Toen ik mijn eerste hardlooprondjes op een paar foeilelijke Nike’s maakte — thank god voor de fantastische collecties van tegenwoordig — en ik een officiële hardloopoutfit had, vroeg mijn vader (toen al jaren een mega fanatieke hardloper) of ik mee wilde doen aan de Dam tot Damloop: “Uhm… ja hoor”.

En zo geschiedde, op 18 september 2011 liep ik, in de stromende regen, mijn allereerste hardloopwedstrijd met mijn vader. Dat euforische gevoel dat ik na afloop had, ook al was ik tot aan mijn onderbroek zeiknat geregend, kan ik niet beschrijven. Ik dacht alleen maar: “dit wil ik vaker doen”. Sindsdien hoort hardlopen bij mijn leven en kan ik mij niet voorstellen ooit nog te stoppen.

Running Girl Marlou

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment train ik voor de Brooks 10K Champions Run. Deze is volgende week zondag (10 juli) al. Of ja, echt trainen kan ik hier niet meer voor. Die tijd is helaas voorbij. Ik had gehoopt op een betere voorbereiding, maar door wat pijntjes heb ik een aantal weken niet lekker kunnen lopen. Mijn verwachting? Geen! Al vind ik dat wel lastig om te zeggen, ik ben namelijk mega competitief ingesteld. Ik wil altijd beter én sneller. Tijdens de CPC loop in Den Haag liep ik eindelijk de 10 kilometer onder de 40 minuten (39.22 om precies te zijn). Dit zou ik graag evenaren in Amsterdam. Helaas kan je niet altijd pieken. Ik ga gewoon genieten. Dat vertel ik anderen ook altijd: “je moet niet hardlopen om het hardlopen, maar het ook echt leuk vinden: just enjoy the ride”. Het is wel altijd makkelijker dat tegen anderen te vertellen dan het ook echt doen.

Aan het einde van jaar ga ik weer samen met mijn vriend een verre reis maken. We gaan drie weken naar Zuid Afrika. Nu al zó ontzettend veel zin in. Mijn doelen daar? Genieten van mijn vriendinnetje’s droombruiloft en natuurlijk het land en haar cultuur. Maar ook de mooiste hardlooproutes van Zuid Afrika ontdekken zodat jij de volgende keer ook kunt genieten van een rondje daar.

Heb je een hardloopdroom/wens?
De mooiste plekjes ter wereld ontdekken op mijn hardloopschoenen. Mijn website heeft voor een reden de naam lourunstheworld gekregen. Toen ik een paar jaar geleden een wereldreis maakte door Zuidoost Azië, Nieuw Zeeland en Australië ging er een wereld voor mij open. Ik werd verliefd op hardlopen in het buitenland (hier schreef ik destijds ook over). Wanneer ik het vliegtuig instap naar een nieuwe bestemming en daar aangekomen mijn hardloopschoenen mag aantrekken, ben ik het allergelukkigst. Dit jaar is een goed reis/hardloopjaar voor mij. Ik mocht al hardlopen in Polen (Krakau), Oostenrijk (Krimml), Spanje (Barcelona) en afgelopen weekend in Portugal (Lissabon). Op de planning staan nog Griekenland en Zuid Afrika. Mijn wens zou dan ook zijn om de mooiste — dromen mag, toch? — hardlooproutes ter wereld in kaart te brengen en anderen te inspireren om deze ook te lopen.

Running Girl Marlou

Waar loop je het liefste hard?
Volgens mij heb ik bovenstaande vraag al beantwoord, ik loop weer iets te hard van stapel. Het liefste loop ik op reis op een onbekende bestemming. De wereld is zo mooi (soms ook zo verrot al je het nieuws kijkt, maar dat terzijde) en heeft zoveel mooie plekjes om te ontdekken. Voor mij is het ultieme gevoel van vrijheid hardlopen op een mooie bestemming. Als ik niet in het buitenland kan lopen, dan loop ik het liefste in het bos.

Wanneer loop je het liefste hard?
In het weekend loop ik het liefst ’s ochtends hard, ik vind het een heerlijk gevoel als je de rest van de dag niet meer hoeft te sporten. Dan kun je ook gerust ’s middags al een wijntje drinken. Daarnaast heb ik ’s avonds nog weleens last van mijn buik tijdens het hardlopen — vast herkenbaar voor sommigen ;). ’s Ochtends heb ik daar minder last van. En… na het sporten kan ik dan goed ontbijten, ik houd namelijk van ontbijten. Doordeweeks heb ik niet zoveel keus. Ik werk fulltime en heb een vrij lange reistijd van en naar werk. Mijn dagen zijn over het algemeen vrij lang. Dus op weekdagen loop ik meestal ’s avonds. De trainingen bij mijn atletiekclub zijn ook altijd ’s avonds.

Running Girl Marlou

Wat eet je voor en na het lopen?
Deze vind ik heel lastig. Ik heb hier niet echt een advies voor. Ik struggle hier namelijk ook altijd mee. Vooral ’s avonds. Dan denk ik dat ik de perfecte maaltijd gevonden heb en dan gaat het alsnog ‘fout’. Ik probeer wel 2 tot 2,5 uur van te voren te avondeten als ik ’s avonds ga hardlopen. ’s Ochtends is het vaak een banaan en dan kan ik meteen gaan. Dus wie-o-wie heeft voor mij de perfecte eettip? Ik heb zelf al mega veel verschillende dingen gegeten, maar nog niet dé maaltijd gevonden.

Hoe motiveer jij jezelf?
Door mij in te schrijven voor een leuke wedstrijd. Ik wil steeds sneller worden, ik stel mijzelf dan ook steeds weer een nieuw doel. Is het geen tijd, dan is het wel iets anders. Volgend jaar bijvoorbeeld, dan ga ik de Alpe d’Huez op rennen in plaats van fietsen. Lijkt mij zo tof! Daarnaast doen nieuwe hardloopschoenen-, kleren en/of snufjes het ook goed bij mij. Vooral schoenen en kleding, daar word ik heel blij van. Je wilt er ‘normaal’ toch ook leuk uitzien, waarom dan niet ook tijdens het hardlopen? Ik heb al een fortuin achtergelaten bij de Run2Day in Breda.

Running Girl Marlou

Wat is je favoriete runningoutfit?
Shorts en een hemdje. Bij de eerste zonnestralen sta ik al in mijn shorts. Ik vind dat zó veel fijner hardlopen. Misschien komt dat doordat de zon weer na een lange koude winter eindelijk haar gezicht laat zien, ik weet het niet precies. Op een of andere manier ‘lopen’ shorts lekkerder. Een hemdje vind ik daarbij ook het lekkerste lopen. Het enige nadeel bij deze outfit is dat ik altijd van die vervelende lijnen op mijn lijf krijg door de zon. Ik krijg mijn hemdje en shorts nooit weg. En uren zonnen op een strandbedje is voor mij niet weggelegd.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Hardlopen tijdens mijn wereldreis op de meest uitlopende plekken. Ik sprintte in Thailand weg voor straathonden, trotseerde de hitte over het slechte wegdek in Cambodja, overleefde de overbevolkte straten vol met scooters in Vietnam, deed heuveltrainingen in Nieuw Zeeland met misschien wel het mooiste uitzicht ooit en liep door de stromende regen rondom Uluru in de outback van Australië. Naast de vele mooie hardlooprondjes in het buitenland, wekt mijn allereerste hardloopwedstrijd ook nog steeds mooie herinningen op.

Running Girl Marlou

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Met Casey Neistat een rondje door New York of Zuid Afrika. Het zou dan super tof zijn als we dan ook gefilmd zouden worden met een drone. Die beelden zijn zo tof, je kunt perfect de omgeving in beeld brengen. Daarnaast vind ik Casey ook gewoon leuk, zijn vlogs kijken lekker weg en hij inspireert mij enorm om te doen wat ik leuk vind. Helaas heb ik te weinig tijd om vaker te kijken.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Run the world! Letterlijk en figuurlijk. Geniet van het hardlopen, de omgeving en het geluid van je hardloopschoenen die de grond aanraken. Het klink misschien vreemd, maar toen ik net begon met hardlopen vond ik dat zo’n lekker geluid. Ga ook eens zonder telefoon en hardloophorloge lopen en denk niet na over je tempo. Het gaat niet altijd om snelheid of de hoeveelheid kilometers. Soms is gewoon hardlopen al genoeg om je hoofd leeg te maken en jezelf weer op te laden.

Tot slot heel kort, ik heb namelijk al veel te veel gepraat (opgeschreven). Pak je hardloopschoenen uit je kast (stop ze in je koffer), trek een leuk hardlooppakje aan, ga naar buiten en geniet van al het moois om je heen.

3 Comments

  1. Pingback: LRTW

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*