Running Girl van de week: Marloes

Running Girl van de week: Marloes

Running Girl Marloes is een hardlopende fanatiekeling, die het liefst de hele route high fives uitdeelt  en afgelopen november deelgenomen heeft aan de New York Marathon! Ik krijg ontzettend veel energie en motivatie van Marloes en op haar eigen blog (thanksfortheenergy.nl) schrijft ze over van alles wat haar bezig houdt en dat is op dit moment vooral hardlopen. Maar lees ook echt even haar Bucketlist, te leuk! Ik stelde Marloes graag een aantal hardloopvragen.

Hola! Ik ben Marloes, een happy chick van 35 jaar en ik vier het leven o.a. met m’n twee kids Robin (5) en Bowis (1). Ik heb een dosis energie van heb ik jou daar en sporten is een grote passie van me. Hardlopen is één van de sporten waar ik ontzettend van geniet en zo heb ik een jaar lang getraind voor de marathon van New York die ik afgelopen November (2016) gelopen heb. Naast m’n job als social media manager vind ik het heerlijk om anderen te inspireren via m’n blog Thanks for the Energy. Hoe tof dus om jullie ook op deze plek een beetje power te geven!

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment ben ik nog een beetje aan het herstellen van m’n lifegoal – The New York City Marathon -. Deze stond al jaren op m’n bucketlist en ik heb er een jaar lang keihard voor getraind. De finish was onbeschrijfelijk. De energie gierde door m’n lijf en het was echt een glimlach van oor tot oor. Zo intens! M’n doel voor 2017 is om de halve marathon in Disneyland Parijs te lopen of de halve marathon in Stockholm. Voor nu dus het doel om te blijven lopen en m’n voetblessure niet erger te maken.

Running Girl Marloes

Heb je een hardloopdroom/wens?
Haha, ik geloof dat m’n droom in NY al redelijk is uitgekomen. Maar wat lijkt het me te gek om een keer bij een hardloopwedstrijd op de eerste plek te eindigen. Helaas ben ik niet zo snel, of het moet een kids run worden ;-). Verder is mijn wens dat ik kan blijven hardlopen tot ik honderd ben. Ik zie het echt al voor me dat ik in het bejaardentehuis een eigen hardloop clubje opricht om de mensen om me heen fit te houden .

Waar loop je het liefste hard?
In de duinen en op het strand. Met de zon op m’n rug, het zout op m’n gezicht en het zweet op m’n lijf. Hardlopen in de duinen is echt mijn ultieme gevoel van vrijheid; het doet me stilstaan (nouja niet letterlijk) bij de natuur en ik geniet intens dat ik er op dat moment onderdeel van ben. Ik zou niet zonder kunnen.

Running Girl Marloes

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik ben echt een ochtendloper. Het liefst gelijk als ik m’n bed uitkom. Als ik weet dat ik ga hardlopen, kan ik echt niet wachten tot in de middag. Het hoort echt bij m’n ochtendritueel. Ik vind wedstrijdjes midden op de dag ook echt heel vervelend.

Wat eet je voor en na het lopen?
Vroeger kon ik gewoon zonder te eten de deur uitgaan. Maar als je traint voor een marathon en je rondjes worden serieus langer dan is voedsel wel echt belangrijk dus probeer ik nu altijd iets te eten. Vaak een bak magere kwark met banaan bijvoorbeeld. Daar ga ik lekker op.

Running Girls Marloes

Hoe motiveer jij jezelf?
Op zich heb ik genoeg energie in m’n donder en heb ik vaak geen motivatie nodig. Mijn tijd om te sporten is redelijk schaars door 2 kids en co-ouderschap dus als ik een keer skip, kan daar zo een week tussen zitten. Ik besef me dat heel goed en kies er echt voor om voor dat ene moment te gaan. Het zit zo vast gegoten in m’n schema dat afwijken van dat schema (bijna) geen optie is.

Wat is je favoriete running outfit?
Ik vind hardlopen in de zomer het lekkerste wat er is, dus mijn favo outfit is zeker weten een hardloop short met een mouwloze top zodat m’n lijf meteen een lekker kleurtje kan opdoen. En ik vergeet nooit m’n Fitbelt om te doen. Ik heb in ieder geval moeite met de dagen waar je twijfelt over een korte/lange mouw of korte/lange broek. Hoewel ik overigens wel weer een zwak heb voor hardloop tights met coole printjes.

Running Girl Marloes

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Ik heb er twee, mag dat ook? ;-). Dit jaar heb ik voor het eerst met m’n dochter Robin haar eerste hardloopwedstrijdje gelopen (1KM Ernst & Bobbieloop) en dat was zo gaaf! Ik nam haar even mee in mijn wereld en ze was zo enthousiast en trots. En ik ook uiteraard. Volgend jaar wil ze weer. Ik hoop dat ik haar kan blijven motiveren om lekker aan sport te doen.

Natuurlijk hoort New York ook bij m’n mooiste memorie. Nooit gedacht dat ik 42 kilometer lang kon genieten van een race. Eigenlijk was de hele weg er naartoe een bijzondere herinnering met als mijlpaal die finish over en de lading aan trots en kracht die het me gaf. Kippenvel all over the place.

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Toen ik in NY was, wilde ik dolgraag met Robin Arzon trainen. Zij is echt te gek. Haar vibe, haar looks, haar power! En ze loopt op de meest fantastische plekken en schiet ook de meest waanzinnige foto’s. Als ik het iets dichterbij huis moet zoeken, dan loop ik graag een rondje met Dafne Schippers. Ik zou me graag door haar laten motiveren, tips krijgen en lekker over het leven kletsen. En misschien samen even de Nike store in ;).

Running Girl Marloes

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Het lijkt tegenwoordig wel alsof je alleen maar presteert door een PR te lopen. Vraag eens aan iemand na een wedstrijd “Hoe heb je gelopen?” in plaats van “Wat voor tijd heb je gelopen?”. Zoek een balans in plezier en uitdaging. Wissel je wedstrijden eens af met loopjes waarbij je loopt zonder tijdsdoel dan zal je merken dat je een race heel anders (en positiever) ervaart.

Ik kan altijd intens blij worden van de hele hardloop community op events, social media en in magazines. Waar je ook rent, het zorgt voor verbinding; een opening voor een spontaan gesprek, enthousiasme en medeleven. I love it! Jullie girls motiveren ook. Hopelijk heb ik jullie ook weer een beetje kunnen inspireren. Check ook even Thanksfortheenergy.nl voor nog meer shots of energy.

Highfive, Marloes (happysportyblondie)

2 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*