Running girl van de week: Marit!

Running girl van de week: Marit!

Running girl Marit is deze week onze Running Girl! Nope, niet juf Marit, maar een zeer fanatieke running girl! Marit kwamen wij een tijdje geleden tegen op Instagram. Zelf net begonnen met anderen motiveren, maar al een tijd aan de slag als Pacer voor de Nike+ Run Club! Ze loopt in binnen- en buitenland en legt haar lat ontzettend hoog. Ons motiveert ze via social media enorm en daarom stelden wij haar een aantal hardloopvragen.

Heel tof dat ik voor Running Girls wat mag vertellen! Ik ben zelf sinds februari gestart met het delen van mijn (dagelijks) leven op social media, en ik hoop daarmee anderen te inspireren! Mijn naam is Marit, ik ben 24 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. In het dagelijks leven studeer ik International Sport Management and Business, ben ik brand ambassador voor Nike en Pacer van de Nike+ Run Club. Sport is absoluut mijn allergrootste hobby. Daarnaast leid ik graag een sociaal leven en ontdek ik nieuwe plekjes in zowel Amsterdam, als in het buitenland.

Running Girl Marit

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
In het verleden rende ik gemiddeld drie uur per dag op het hockeyveld rond, maar door een blessure heb ik daar destijds afscheid van moeten nemen. Hardlopen heb ik daarom pas later ontdekt. Mijn eerste ervaring met hardlopen was tijdens mijn studie, waarbij wij trainden voor een onderlinge race. Ik vond dit leuk, maar niet boeiend genoeg. Tijdens mijn studie werkte ik in de Nike Store als bijbaan. Hier kwam ik in aanmerking met de Nike+ Run Club en vanaf dat moment werd ik écht geprikkeld voor hardlopen.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Niet alleen met hardlopen, maar ook tijdens mijn studie en werk, leg ik de lat graag hoog. Daar ik nog niet heel lang loop, maar mij wel erg heb ontwikkeld, is mijn doel momenteel om op alle afstanden (5, 10 en 21K) een PR te lopen. Als iemand mij nu vraagt hoe snel ik over 5K doe, kan ik gokken, maar kom ik liever met een concrete tijd. Mijn volgende geplande race is de halve marathon in Stockholm, waar ik binnenkort voor zal starten met trainen.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Na het behalen van mijn eerste halve marathon in Parijs, kreeg ik binnen enkele minuten het gevoel dat ik veel beter kon. Het liefst die dag zelf nog. Bovendien bevind ik mij graag in het buitenland. Terwijl ik dit type, zit ik zelfs in het vliegtuig naar Stockholm om daar aan een running club/crew deel te nemen! Meedoen aan internationale races is absoluut een grote wens. Al moet ik eerlijk zeggen dat kriebels voor een hele marathon zich inmiddels ook ontwikkelen.Running Girl Marit

Waar loop je het liefste hard?
Mijn favoriete hardloopmomenten vinden wekelijks plaats op de baan in het Olympisch Stadium. Naast dat ik het geweldig vind om op de baan te trainen, is de atmosfeer in het stadium al een motivatie op zich. Voor de rest loop ik graag in het Vondelpark bij mij om de hoek, of door internationale steden om zo de stad beter te leren kennen.

Wanneer loop je het liefste hard?
’s Ochtends vroeg trainen vind ik stiekem het allerlekkerst, omdat ik me de hele dag door ‘voldaan’ en fit voel. Op woensdag- en donderdagavonden ben ik Pacer voor de Nike+ Run Club en train ik met een grote groep mensen op verschillende afstanden en snelheden. Soms borrelt er spontaan energie op en kan ik op een vrijdag na mijn werk voor een snelle 5K de deur uitstappen. Veel variatie, al zeg ik het zelf.

Wat eet je voor en na het lopen?
Het liefste eet ik zo min mogelijk voor het lopen. ’s Ochtends vroeg kan ik ook gemakkelijk op een lege maag trainen. Als ik later op de dag train, zorg ik dat ik zo’n 3 uur van tevoren een goede maaltijd op heb. Dan eet ik alleen nog een stukje fruit een half uur voor de training. Daarnaast zorg ik ook dat ik de hele dag door goed drink, maar om een waterbuik tijdens de training te voorkomen, plan ik mijn vochtinname tot zo’n 300ml in de laatste anderhalf uur voor de training. Na het lopen kan ik nooit zo goed eten. Meestal forceer ik mezelf wel iets te eten, anders ben ik niet vooruit te branden of word ik ’s nachts wakker van de trek.

Hoe motiveer jij jezelf?
Zelf motivatie is bij mij nooit echt een probleem geweest. Als ik iets echt leuk vind, kan ik me al verheugen op de wekker van 06:00 om vervolgens te gaan trainen. Die energie komt vaak vanzelf. Natuurlijk heb ik ook momenten dat het ver te zoeken is. Waar ik heel erg gemotiveerd en geïnspireerd door raak is (top)sport. Het spreken van atleten of kijken van documentaires laat mij vaak een uur later al in mijn eigen sportkleding staan. Topsport kan ik eindeloos kijken, zo tof!Running Girl Marit

Wat is je favoriete running outfit?
Mijn favoriete running outfit bestaat uit mijn Nike Speed Tight (must have) en een singlet, of shorts met een longsleeve top. Een van de twee is kort, de ander lang. Daarnaast varieer ik veel in mijn schoenen afhankelijk van de training. Op dit moment is de Nike Lunartempo 2 wel mijn favoriet.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Het behalen van de halve marathon in Parijs behoort absoluut tot mijn mooiste hardloop memorieën. Na een blessure van 6 jaar, was het behalen van de finishlijn in Parijs een echte overwinning op mijzelf. Ik ontving veel lieve reacties van familie en vrienden, daar zij een paar jaar geleden niet hadden gedacht ik überhaupt nog zou kunnen hardlopen.

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Zoals ik al aangaf, raak ik heel gemotiveerd door topsporters. Het lijkt mij dan ook een droom om samen met een topsporter te kunnen hardlopen. Puur het zien van hun training, en uiteraard meedoen, zal mij een hele grote kick geven! Wie? Surprise me!Running Girl Marit

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Daar veel mensen graag muziek gebruiken om zichzelf door afstanden of races heen te slepen, geloof ik juist in het focussen op jezelf. Muziek brengt in mijn ogen afleiding met zich mee. Tijdens het hardlopen focus ik mij liever op mijn ademhaling, houding en pasfrequentie, waardoor je veel efficiënter kan lopen. Zeker het proberen waard!

Van jongs af aan sta ik sterk achter het motto ‘Chase your dreams’. Ik geloof dat als je iets echt heel graag wilt, je het hef zelf in handen hebt en verantwoordelijk bent voor de consequenties die het proces met zich mee brengt. Als jij echt graag die droom wilt behalen, zal je het zelf moeten doen!

Bij deze wil ik Running Girls Groningen heel erg bedanken voor de mogelijkheid om mijn ervaringen met anderen te delen! De andere meiden inspireren mij erg en ik kijk uit naar alle andere verhalen. Mocht ik in Groningen zijn, kom ik jullie opzoeken en hoop ik veel van jullie te mogen ontmoeten! Mochten jullie het echter leuk vinden om een keer bij mij mee te komen trainen, dan hoop ik jullie op woensdag of donderdag een keer te zien!

*header foto: David Stegenga

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*