Running Girl van de week: Marijke!

Running Girl van de week: Marijke!

Running Girl Marijke trok via sociale media al een tijdje onze aandacht. Dit vanwege haar te leuke uitdaging. 12 medailles in 12 maanden. Een gemotiveerde hardloopmeid die door haar challenge vele anderen in beweging krijgt. De uitdagingen (challenges) van Marijke zijn erg leuk om te volgen via www.52challenge.nl en werken motiverend. Daarom stelden wij Running Girl Marijke graag een aantal hardloopvragen.

Ik ben Marijke, vereerd om Running Girl van de week te zijn, 29 jaar oud en woonachtig in Utrecht. In het dagelijks leven werk ik als online marketeer, maar ben ik ook blogger bij 52Challenge, sport ik stiekem best vaak en ga ik geen enkele uitdaging uit de weg. Hoe dit komt? In 2013 begon ik met bloggen bij 52Challenge en begon mijn eerste challengejaar waarin ik iedere week van het jaar een nieuwe uitdaging met mezelf aan ging om zo de beste versie van mezelf te worden. Sinds mijn eerste 52Challenge heb ik mijn leven omgegooid van rokende Mac-eter naar hardlopende ‘krachtpatser’ in the making. Jezelf iedere week opnieuw uitdagen, werkt zeer verslavend kan ik je vertellen. Inmiddels ben ik namelijk Marijke 4.0, onderweg naar versie 5.0 en dat bevalt mij goed!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Op zondag 10 maart 2013 stond ik aan de start van mijn allereerste tien kilometer run, de CPC loop in Den Haag. De zenuwen gierden door mijn lijf, want ik had nog nooit tien kilometer in één keer hardgelopen! Het was afzien en supertof tegelijkertijd. Niet lang daarna startte ik met bloggen voor 52Challenge en kreeg ik de smaak op sport- en hardloopgebied te pakken. Steeds verder, sneller en uitdagender. Nu, drie jaar later, heb ik er al twee 19 kilometer lange obstacle runs opzitten, loop ik voor de tweede keer de Damloop en voor de derde keer de Zevenheuvelenloop.

Running Girl Marijke

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Momenteel ben ik samen met Esther (oprichter en blogger bij 52Challenge) bezig met de challenge om allebei 12 medailles in 12 maanden te halen. De teller staat bij mij nu op zes medailles en ik heb nog de Damloop, Singelloop en Maliebaanloop in Utrecht, de Zevenheuvelennacht- en dagloop en de Bruggenloop op het programma staan. Genoeg om naar uit te kijken dus 😉 Ik train overigens momenteel niet voor een bepaalde finishtijd omdat ik nog steeds herstellende ben van een shin splints blessure. Voor mij is het behalen van de medaille, onderwijl ik het tijdens de loop naar mijn zin heb gehad, een doel op zich.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Blessurevrij door het leven gaan! Daarnaast zou ik het tof vinden om ooit een halve marathon te lopen in een grote wereldstad. Parijs lijkt me wel mooi…

Running Girl Marijke

Waar loop je het liefste hard?
Het liefst ga ik tijdens mijn hardlooprondje zo snel mogelijk de stad uit zodat ik zo min mogelijk stoplichten tegenkomt. Ik loop tegenwoordig via een park richting de Bilt zodat ik altijd even de monkey bars kan meepakken. Dat is dan weer een goede training voor de obstacle runs. 

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik heb twee favoriete momenten waarop ik hardloop en daar zou ik niet tussen kunnen kiezen. Het ene moment is net nadat ik wakker wordt, een heerlijk begin van de dag. Het andere moment is wanneer ik uit mijn werk kom, een mooi moment om de werkdag achter me te laten.

Wat eet je voor en na het lopen?
Wat ik voor of na het lopen eet, hangt af van het tijdstip. ’s Ochtends loop ik bijvoorbeeld het liefst op een kopje koffie en na de run is het dan tijd voor een eiwitrijk ontbijt. Als ik ’s avonds de hardloopschoenen aantrek, is dat meestal voor het avondeten. Wanneer ik meedoe aan een officiële run dan eet ik altijd twee uur voor de start een bakje havermout. Heel soms gaat daar nog een banaan achteraan, maar meer ook niet. Anders krijg ik steken in mijn zij.

Running Girl Marijke

Hoe motiveer jij jezelf? 
Mijn challenge om 12 medailles in 12 maanden te halen, motiveert mij enorm omdat ik perse die 12 plakken eremetaal (of plastic) aan de muur wil kunnen hangen. Je kunt best stellen dat ik mijn motivatie voor een groot gedeelte haal uit het feit dat ik mezelf iedere week op een andere manier uitdaag. En ja, natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin. De kunst is dan om jezelf te herpakken, je af te vragen wat sport voor je kan doen en vervolgens gewoon te gaan. You feel better at the end!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Mijn favoriete runningoutfit is een korte broek en een hemdje. Lekker luchtig!

Running Girl Marijke

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Dat moet mijn allereerste 19 kilometer lange obstacle run zijn. Wat gaf dat een kick om én een lange afstand te lopen én meer dan 40 obstakels te doen. Mijn eerste Damloop en Zevenheuvelenloop waren overigens ook memorabel omdat ik toen zo intens heb genoten van de sfeer. 

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Er komen zoveel mensen in mij op waarmee ik nog een keertje zou willen hardlopen! Topatleten, zoals Dafne Schippers en Marlou van Rhijn bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een rondje met Barack Obama? Wat voor gesprek zou je tijdens het rennen met hem kunnen hebben?! Misschien krijg ik overigens Beyoncé wel zover om de hardloopschoenen aan te trekken of wil Doutzen Kroes wel even een rondje door het park met mij…

Running Girl Marijke

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Blijf jezelf uitdagen, ook al is de uitdaging nog zo klein. Kleine challenges kunnen onderdeel zijn van een grotere uitdaging die door de verschillende tussenstappen behapbaar wordt. Een tien kilometer run doe je namelijk niet zomaar. Hak het einddoel daarom op in verschillende doelen, beginnende bij bijvoorbeeld twee keer in de week een klein rondje. Vier daarnaast je tussentijdse successen, want dit houdt je motivatie hoog. Veel meiden vergeten trots op zichzelf te zijn en dat is zonde.

Mocht je nou benieuwd zijn naar mijn challenges en of ik die 12 medailles daadwerkelijk dit jaar bij elkaar ga rennen, volg me dan op Instagram en houd www.52Challenge.nl in de gaten.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*