Running Girl van de week: Lydia!

Running Girl van de week: Lydia!

Running Girl Lydia komt oorspronkelijk uit Groningen, is nog student en loopt nog maar net hard. Omdat sporten in teamverband helaas niet meer ging is Lydia begonnen met hardlopen. Waar veel hardlopers dit grote doel pas naar jaren plannen, staat Running Girl Lydia over een kleine drie weken aan de start van de New York Marathon! Heb je eigenlijk nog wel doelen en hardloopwensen als je nu al traint voor zo iets groots? Ik stelde Running Girl Lydia graag een aantal hardloopvragen!

Hi allemaal! Mijn naam is Lydia, ik ben 22 jaar en ben opgegroeid in de beste binnenstad van Nederland: Groningen! Met lichte tegenzin verhuisde ik in 2014 helemaal naar het zuidelijke Breda voor de studie Bedrijfswetenschappen maar al snel kwam ik erachter dat Breda minstens zo gezellig is en zeker ook een stukje warmer! In het dagelijks leven ben ik aan het studeren, sporten, piano spelen en ben ik stiekem ook de hele dag door dingen aan het opruimen. Ik hou ervan als alles netjes en opgeruimd is!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Tot december 2015 was ik iemand die zich vooral bezighield met voetbal, crossfit of andere intensieve sporten. Helaas scheurde ik tijdens mijn eerste wintersport ooit (helaas ook nog eens op de allereerste dag al!) mijn voorste kruisband af. Hier moest ik ten minste een half jaar van herstellen. Daarna was mijn knie niet meer zo stabiel en waren veel teamsporten voor mij een groot risico. Ik kan alleen niet zo goed stil zitten dus ik besloot te gaan hardlopen. Ik miste hierin een beetje de uitdaging en ik wilde graag iets met hardlopen bereiken. In mei 2017 zag ik een oproep in het blad de Runnersworld om je aan te melden voor 2 teams die worden begeleid richting de TCS New York Marathon. Dit was voor mij de ultieme uitdaging die ik zocht in het sporten. Nu ben ik dus sinds afgelopen juni structureel gaan hardlopen. Eigenlijk nog maar heel kort geleden dus maar ik heb er vertrouwen in!

Running Girl Lydia
foto: Andy Astfalck

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
NEW YORK NEW YORK! Over 3 weken is het al zo ver! Op 5 november begin ik gewoon aan mijn allereerste marathon ooit. Wie had dat kunnen denken!

Heb je een hardloopdroom/wens?
Op dit moment ben ik vooral aan het wennen aan al het hardlopen en probeer ik op zoek te gaan naar een goed ritme. Als ik mijn ritme heb gevonden zou ik heel graag bij een hardloopgroep gaan om daar echt mezelf te verbeteren en PR’s te lopen. En misschien zelfs ooit wel een keer een serieuze kans te maken bij een wedstrijdje!

Waar loop je het liefste hard?
Bij korte duurlopen of interval vind ik trainingen op de sintelbaan heel erg handig. Je ziet precies de afstanden die je loopt en je hebt een zachte ondergrond wat meer demping geeft voor je spieren en gewrichten. Bij lange duurlopen ga ik het liefst hardlopen in een park. Daar heb je niet zoveel verkeerslichten, is de omgeving een beetje groen maar heb je ook de gezelligheid van mensen om je heen.

Running Girl Lydia

Wanneer loop je het liefste hard?
Het liefst zou ik willen zeggen dat ik ’s ochtends hardloop. Dan voel je je de hele dag heel voldaan en ben je lekker energiek. Helaas heb ik niet zo vaak de discipline om mezelf eerder uit bed te gooien dus loop ik toch vaak aan het einde van de middag vlak voor het eten. Helemaal perfect is het dan als je thuis komt en anderen dan al voor je hebben gekookt! Ideaal!

Wat eet je voor en na het lopen?
Ik hield me tot voor kort nooit zo serieus bezig met voeding. Nu ik per week heel veel kilometers maak, merk ik pas dat het echt van invloed is op je lichaam. Ik moet mijn energie nu bewust aanvullen. Voor het sporten eet ik meestal niet zoveel: een broodje appelstroop en een stukje fruit (ik ben altijd bang wanneer ik veel eet dat ik dan onderweg naar het toilet moet). Na het sporten drink ik eerst een recoverdrankje en probeer mijn energie weer aan te vullen door veel koolhydraten etc.

Running Girl Lydia
foto: Andy Astfalck

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik vind het soms best lastig om mezelf te motiveren. Ik heb echt de druk nodig van anderen om mezelf aan het hardlopen te krijgen. Nu ik voor mezelf een duidelijk doel heb met de marathon merk ik wel dat het trainen beter gaat. Ik wil immers die marathon wel op een goeie manier uitlopen! Zo’n mooie kans krijg je niet zo snel dus het zou zonde zijn om nu niet te gaan trainen en die marathon niet eens te kunnen lopen.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Het liefst loop ik in een opvallende tight met een basic t-shirtje erop. Ik ben dan ook meer een slecht weer loper dan een mooi weer loper! Zodra de zon schijnt heb ik veel meer zin om in de tuin te luieren dan dat ik een kort broekje moet zoeken om te gaan zweten in de volle zon tijdens het hardlopen!

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Op dit moment heb ik nog niet heel veel bijzondere ervaringen gehad. Ik vond bij de Dam tot Dam het een heel tof moment om de IJtunnel in te lopen en dat daar op allerlei trommels werd geslagen wat door de gehele tunnel galmde. Tegelijkertijd hoor je dan ook van iedereen de voetstappen en ademhaling. Echt wel een kippenvelmomentje! Ik denk dat wanneer je mij deze vraag over een paar weker weer stelt dat ik dan zou zeggen dat de finishlijn in New York mij bij is gebleven! Daar zal ik vast wel een traantje laten.

Running Girl LydiaMet wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Als Nigel Barker (fotograaf HNTM) op een middag bij me aan zou bellen om een rondje te gaan hardlopen, zou ik zeker geen nee zeggen! Heb ik gelijk weer wat mooi hardloopfoto’s om te gebruiken, haha!

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Deel je hardloopresultaten online of via de runkeeperapp. Als je weet dat anderen zien hoe vaak en hoe hard je hebt gelopen, raak je meer gemotiveerd om nog een klein stapje harder te gaan en jezelf te pushen om een goed resultaat neer te zetten. Ik loop in ieder geval beter als mensen mij in de gaten houden.

Benieuwd hoe Lydia het gaat doen in New York? Volg haar dan via Instagram!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*