Running Girl van de week: Lianne!

Running Girl van de week: Lianne!

Running Girl Lianne staat op 17 april aan de start van de 60 (!) kilometer ultramarathon op Texel, haar tweede alweer! Een bizar lange afstand waar ik ontzettend veel respect voor heb. En met een aantal marathons achter haar naam en binnenkort dus twee ultramarathons stelde ik haar graag een aantal hardloopvragen.

Heey allemaal! Mijn naam is Lianne, 29 jaar en ik woon in Alkmaar. Ik heb een leuke baan in een ziekenhuis in Amsterdam met ook veel sportieve collega’s. Ik loop al meer dan de helft van mijn leven hard en kan ook (bijna) niet meer zonder 😉 Inmiddels heb ik 5 marathons en 1 ultramarathon uitgelopen. De laatste is alweer bijna 11 maanden geleden, dus de hoogste tijd voor de volgende!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Het hardlopen had ik al redelijk vroeg ontdekt. Toen ik een jaar of 12 was ben ik begonnen om samen met mijn buurvrouw elke zondagavond een half uurtje te rennen. Dat dit meer voor de gezelligheid en de thee achteraf was, is een kleinigheidje. Op mijn 16e is het wat serieuzer geworden en heb ik een beginnerscursus hardlopen gevolgd bij een sportvereniging. Vanaf toen was het hek van de dam, vooral na mijn eerste dam tot damloop die ik dat jaar samen met mijn tante uitliep.

Running Girl Lianne

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment train ik voor mijn 2e ultramarathon (over uit de hand lopen gesproken), de Zestig van Texel. Ik heb 2 jaar geleden voor het eerst deze afstand gelopen in 6,5 uur tijd en zei direct na de finish dat ik dit nooit meer zou doen. Toen de inschrijving voor aankomende editie startte kon ik me toch niet inhouden en schreef me opnieuw in.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Qua afstand niet, 60 kilometer vind ik genoeg en kan me niet voorstellen dat ik ooit meer dan dat zou kunnen lopen. Ook vind ik het niet belangrijk om steeds sneller te lopen. (Halve) marathons lopen in andere plaatsen of landen vind ik wel heel tof en probeer ook steeds ‘nieuwe’ buitenlandse marathons te vinden en er gelijk een kleine vakantie van te maken. De marathons van Tokyo en Londen staan bovenaan mijn wishlist, gevolgd door Wenen, Reykjavik en Valencia.

Running Girl Lianne

Waar loop je het liefste hard?
Het liefst loop ik 1 van mijn eigen vaste rondjes door de duinen, bos of door de polder. Daarvan weet ik de afstand en ken ik de weg, zodat ik me daar niet mee bezig hoef te houden. Als ik op vakantie of in een andere plaats ben, vind ik het ook erg leuk om daar een ‘sightseeing-run’ te doen, maar aangezien ik dan vaker op een plattegrond moet kijken om niet te verdwalen of foto’s ga maken van de omgeving, is het vaak lastig om het echt als een training te zien.

Wanneer loop je het liefste hard?
Mijn favoriete hardloopmoment is toch wel in de ochtend. Dankzij mijn onregelmatige diensten kan ik dit ook redelijk vaak doen. Gelijk uit bed mijn hardloopoutfit aan en naar buiten. De rest van de dag voel ik me dan ook fitter en in de avond zijn er geen smoesjes meer nodig om niet te gaan. Ook is het nog lekker rustig op straat en een mooie zonsopgang is altijd leuk meegenomen.

Running Girl LianneWat eet je voor en na het lopen?
Voor het lopen eet ik eigenlijk niet zoveel. Ik kan makkelijk 20 tot 25 kilometer lopen op een lege maag. Nu ik verdere afstanden loop als training voor Texel, eet ik meestal een bakje havermout of 2 rijstwafels met pindakaas en banaan. Het eten direct na het lopen vind ik lastig, vaak heb ik dan juist geen trek in eten. Na het douchen en omkleden eet ik meestal een bakje kwark met fruit en noten.

Hoe motiveer jij jezelf?
Soms vind ik het lastig om naar buiten te gaan om te rennen, vooral na een drukke dag op mijn werk waar ik ook wel wat kilometers maak. Ik weet dat het gevoel van geen zin hebben weg is wanneer ik de deur uit ben en dat ik me achteraf alleen maar beter voel. Daar probeer ik aan te denken wanneer ik mezelf weer eens naar buiten moet schoppen.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Het allerliefste loop ik in een korte broek en een shirt met lange of korte mouwen. In de winter is een korte broek niet echt een optie, dus dan is het een lange broek met 2 of 3 (dikkere) shirtjes over elkaar. Jasjes vind ik totaal niet lekker lopen en al snel te warm, ik heb er niet 1 in mijn kast hangen! Qua schoenen ben ik al een aantal jaar trouw aan de Asics Nimbus.

Running Girl LianneWat is je mooiste hardloopmemorie?
Mijn allereerste marathon in New York 2013 blijft het mooist. Toen heb ik tot weken erna nog op mijn roze wolk gezeten met mijn medaille om (rare blikken van andere mensen in de trein en zwembad gegarandeerd). In 2012 was ik ook al in New York voor de marathon, maar die werd toen op het laatste moment afgelast door orkaan Sandy. Extra blij was ik dus toen ik in 2013 hem, na 2 jaar trainen, toch uit kon lopen.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik heb niet echt een ‘hardloopvoorbeeld’. Er zijn verschillende groepjes, familieleden, collega’s en vrienden/vriendinnen met wie ik regelmatig een rondje ren en dat vind ik heel gezellig en dat blijven we (hoop ik) nog heel lang doen!

Running Girl LianneWat is jouw gouden hardlooptip?
Wat ik echt fijn vind is om een doel te hebben, mezelf inschrijven voor een (ultra/halve/kwart) marathon en dat maakt dat ik makkelijker de deur uit ga om te trainen. Daarnaast heb ik voor mezelf nooit ‘strenge regels’ voor een tijd die ik op een marathon of andere afstand wil lopen. Natuurlijk is het leuk om binnen 4 uur te finishen, maar 42 km is zo lang en je hebt bijvoorbeeld je gezondheid en het weer niet in de hand. Uiteindelijk gaat het mij om het lekker uitlopen van een run waar ik tevreden over ben en of dat nou 10 minuten langer of korter is.. het maakt me echt niets uit. Dus kijk eens minder vaak op je horloge en meer om je heen!

Heel erg bedankt dat ik dit keer in deze rubriek mocht staan, ik vind het echt een eer!

Benieuwd naar Lianne haar 60 (!) kilometer op Texel? Volg haar dan via Instagram en mis niets!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

 

 

 

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*