Running Girl van de week: Joanne!

Running Girl van de week: Joanne!

Running Girl Joanne is deze week onze Running Girl! Met een Ultra Marathon (56km!) achter haar naam, haar te gekke en grote doelen, haar motiverende blog en met haar snelle en fanatieke trainingen in het mooie Rotterdam inspireert en motiveert zij ons enorm. Daarom stelden wij Joanne graag een aantal hardloopvragen.

Hoi! Ik ben Joanne, 32 jaar oud, Senior manager bij PostNL en woon in Rotterdam. Een paar jaar geleden ben ik verliefd geworden op hardlopen. Naast rennen heb ik een grote passie voor reizen en combineer dit dan ook graag door overal ter wereld hard te lopen. Runderlust!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik was nooit een hardloper. Ik hield de cooper test op de middelbare school niet eens vol. Was altijd een ‘sport’ om hier onderuit te komen. Later liep ik wel eens kleine stukjes met mijn vader, niet meer dan 2km want langer hield ik eigenlijk niet vol. Toen mijn nichtje me overhaalde om 5k tijden de ladiesrun in Rotterdam te rennen vier jaar geleden vond ik dat wel een mooie stok achter de deur om eens wat verder te gaan lopen. Na 38min kwam ik kapot en vol trots over de finish. Een maand daarna daagden mijn neven me uit mee te doen aan een lokaal 10km loopje. En zo is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen en werden mijn doelen steeds groter. Twee jaar later liep ik mijn eerste marathon.

Running Girl Joanne

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor? 
Op dit moment voor een snelle 5km. Ik heb eigenlijk nooit echt op snelheid getraind, meer op duurvermogen gezien mijn vorige (ultra) marathon ambities. Best een omschakeling na jaren van marathon training maar ik haal heel veel voldoening uit de korte en snelle trainingen. En natuurlijk van het resultaat!

Heb je een hardloopdroom/wens?
Jazeker! Ik wil op ieder continent een Marathon lopen. Ik ben aardig op weg met 3 continenten (Rotterdam en London/ Europa, Los Angeles/Noord Amerika en Kaapstad/Afrika) en ingeschreven voor continent 4 Antarctica. En heel stiekem staat dr Major Six ook op mijn lijstje

Running Girl Joanne

Waar loop je het liefste hard?
Overal ter wereld. Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee in de koffer en ik vind altijd wel een leuke race in het buitenland om een weekendje weg te gaan :-). Zo staan Barcelona, Rome, Stockholm en Marrakech dit jaar nog op de planning. Ik vind het de perfecte manier om mijn twee passies te combineren, hardlopen en reizen. Maar niks kan tippen aan de Maasboulevard in mijn geliefde Rotterdam.

Wanneer loop je het liefste hard?
In de middag na werk of wat later op de ochtend in het weekend.

Wat eet je voor en na het lopen?
Ervoor meestal een banaan en plan het meestal zo dat ik na het hardlopen gelijk lunch of avondeten heb.

Running Girl Joanne

Hoe motiveer jij jezelf?
Mezelf constant uitdagende, maar haalbare doelen stellen. Inschrijven voor een (buitenlandse) race helpt hier ook bij!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Hangt van het weer af maar als het even kan een korte broek met een top.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Lastig kiezen! Close call tussen mijn eerste marathon finishen in mijn eigen stad Rotterdam en de 2 oceans ultra die ik eerder dit jaar liep. Wat een overwinning om binnen de gestelde tijd en alle hoogtemeters na 56km over de finish te komen in het prachtige Kaapstad

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Robin Arzon!

Running Girl Joanne

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Investeer een keer in loopscholing. Ik ben zo hard vooruit gegaan door bewust op mijn techniek te letten en hier feedback op te krijgen. Je gaat er zeker makkelijker van rennen! En plan je workouts. Met mijn fulltime baan plan ik mijn trainingen vooruit, zodat deze er niet bij inschieten. 

Ik vind het superleuk om running girl van de week te zijn. Dit is precies waarom ik mijn hardloopblog begonnen ben, mensen inspireren. Want als ik het kan, dan kan jij het ook! Als je er maar zelf in gelooft en effort in stopt, dan komt de rest vanzelf! Let’s run the World!

2 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*