Running Girl van de week: Jenneke!

Running Girl van de week: Jenneke!

Running Girl Jenneke is onze zestiende Running Girl van de week, gaat snel! Op dit moment is Running Girl Jenneke aan het trainen voor haar eerste marathon. Op dertien november loopt ze deze van Nice naar Cannes. Een najaarsmarathon, maar nog wel lekker in het warme weer. Als een werkende moeder van twee kinderen tijd kan vrijmaken voor de lange duurlopen, dan kan iedereen dat! Geen tijd mag vanaf nu dus geen excuus meer zijn en die ook ik dus niet meer mag gebruiken, bedankt Jenneke! Goede motivatie! Ik stelde Running Girl Jenneke daarom graag een aantal hardloopvragen.

Haha wat een grap! Was het eerste dat ik dacht toen Kelly van RunningGirls mij vroeg of ik Running Girl van de Week wil zijn! Ik? Ik ben niet mega fanatiek, ik heb geen impressive Instagram account vol hardloopselfies…. Why me? Maar vereerd ben ik wel! Als 36 jarige moeder van twee kleine kindjes, Paulien (5 jaar) en Siebe (3 jaar) ben ik eigenlijk meer een Running Mom. Ik werk als Event Manager op één van de mooiste locaties van Nederland (Orangerie Elswout) en ben naast hardlopen ook dol op bakken, koken en lekker eten!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Nadat ik in 1,5 jaar tijd twee kinderen hadden gekregen, ging het met mij geestelijk niet zo heel erg goed. Omdat ik al eens had gehoord dat je van hardlopen een goed gevoel krijgt, ben ik toen begonnen. Het was ook fijn dat ik er wel de deur voor uit moest en zo tijd voor mezelf creëerde.  Daarnaast ben ik ook yoga gaan doen, vanuit dezelfde gedachte. Nog steeds merk ik dat ik het sporten nodig heb om me goed te voelen. Als ik het een week niet doe, word ik chagrijnig en raak ik sneller uit balans.

Running Girl Jenneke

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment ben ik aan het trainen voor de Marathon des Alpes-Maritimes, van Nice naar Cannes. Nadat ik vorig jaar mijn eerste halve Marathon had gelopen, werd het lopen van een hele bijna automatisch een ‘bucketlist dingetje’. Inmiddels is mij wel duidelijk geworden dat het trainen voor een hele Marathon een stuk zwaarder is dan voor een halve. Op dit moment zeg ik dat het iets éénmaligs is, maar ik heb al vaker gehoord dat je om bent als je de finish van een Marathon haalt. Vraag het me na 13 november nog maar een keer 😊

Heb je een hardloopdroom/wens?
Natuurlijk is op dit moment mijn grootste wens dat het me lukt om de Marathon uit te lopen. Stiekem heb ik ook nog wel een ‘gewenste’ tijd in gedachte, maar dat probeer ik los te laten. Mocht het mijn enige Marathon ooit worden, dan wil ik er vooral van genieten. (Voor zover dat lukt tijdens een Marathon, haha!). De reden dat ik voor deze Marathon heb gekozen, is omdat ik dol ben op (Zuid-)Frankrijk. Daarom is het ook nog een wens om in Parijs te rennen. Of een wijn-Marathon (of iets kortere afstand) langs chateaus en wijngaarden, inclusief wijn bij de verzorgingsposten in plaats van water en AA-Drink.

Running Girl Jenneke

Waar loop je het liefste hard?
Ik woon vlakbij de duinen en daar loop ik ook het liefst. Zonder muziek, zodat ik echt kan genieten van de natuur. Zo kom ik echt tot rust.

Vaak kies ik ook een hardloopevenement met een parcours door de duinen of over het strand, zoals de halve Marathon op Terschelling of de Zandvoort Circuitrun. De Marathon van Nice naar Cannes loopt grotendeels over de boulevard langs de Middellandse Zee, daar kijk ik echt naar uit!

Wanneer loop je het liefste hard?
Met twee kleine kinderen ben ik blij als ik überhaupt tijd heb om hard te lopen, haha! Zo is ook door tijdgebrek ontstaan dat ik nu regelmatig naar huis ren vanuit mijn werk. Het is een perfecte afstand voor een lekker loopje (11 km), het scheelt niet eens heel veel qua tijd en ik kan mijn hoofd even ‘leeg lopen’ en een frisse neus halen na een dag kantoorwerk. Ik probeer ook wel eens ’s ochtends heel vroeg op te staan om nog voor het ontbijt hard te lopen. Als het lukt geeft het een heerlijk gevoel bij terugkomst en is het het beste begin van de dag.

Running Girl Jenneke

Wat eet je voor en na het lopen?
De dagen voor een hardloopwedstrijd drink ik extra bietensap en de avond ervoor het liefst pannenkoeken. ’s Ochtends eet ik wederom pannenkoeken of havermoutpap en vlak voor het hardlopen nog een banaan. Inmiddels is mijn duurloop zo’n 30 kilometer, maar ik kan mezelf er nog niet toe zetten om gelletjes te drinken. Liever neem ik gedroogd fruit mee of een dadel-havermoutreep. Na afloop neem ik het liefst gelijk een biertje, schijnt heel goed voor je te zijn 😉

Hoe motiveer jij jezelf?
Aan het begin van het jaar maak ik een lijstje van hardloopevenementen waaraan ik wil deelnemen. Vervolgens plan ik het zo, dat ik iedere twee maanden een loop heb. Op deze manier heb ik telkens iets om naar toe te werken. Dat motiveert mij enorm, vooral ook op momenten dat je eigenlijk liever niet gaat hardlopen. Ik ben niet heel erg fanatiek, maar probeer wel een doel te stellen om mezelf te motiveren. Na de Marathon wil ik bijvoorbeeld trainen om 10 kilometer onder de 50 minuten lopen.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Het liefst zou ik in zo’n kort shortje lopen, maar helaas schuren mijn benen dan al vrij snel tegen elkaar. Ik vraag me altijd af hoe anderen dit doen….? Daarom is mijn second favorite een driekwart legging, ik heb er een paar van Jogha die zitten top! Nadat ik beelden van mezelf tijdens de Dam tot Damloop vorig jaar terugzag, ben ik gelijk naar een sportzaak gerend voor een goede sportbh. Met shirtjes ben ik niet zo kritisch, maar bij voorkeur wel mouwloos. Op hardloopschoenen bezuinig ik nooit. Helaas heb ik last van overpronatie, de flitsende modelletjes moet ik daarom laten staan. Momenteel loop ik op Asics Kayano 22, hopelijk gaan die me over de finish in Cannes brengen!

Running Girl Jenneke

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Het publiek en vermaak langs de route van een parcours vind ik altijd heel bijzonder. De drumband als je de IJ-tunnel in rent bij de Dam tot Damloop, kippenvel! Of alle kinderen langs de weg een high five geven, prachtig! Vijf kilometer voor de finish je eigen kindjes langs de kant spotten met een banaan ‘speciaal voor mama’, tranen in mijn ogen! Het feit dat hardlopen me zoveel positieve energie heeft gegeven de afgelopen jaren, maakt me nog steeds dankbaar dat ik ermee begonnen ben.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Toen ik de foto’s en beelden van de Disney halve Marathon voorbij zag komen, leek het me wel heel leuk om met zo’n clubje Running Girls een crazy run te lopen! #totaalnietjaloershoor

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Drink goede koffie en ga poepen voor je de deur uit gaat!

Wil je weten of het mij gaat lukken om de Marathon in Zuid-Frankrijk uit te lopen? Ik hou je op de hoogte op mijn Instagram, waar ik nog meer deel over mijn andere grote liefde: FOOD!

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*