Running Girl van de week: Hedwig!

Running Girl van de week: Hedwig!

Running Girl Hedwig is alweer onze tweede Running Girl van 2017! Één van de redenen dat ik de rubriek Running Girl van de week ben gestart is; hardlopend vrouwelijk Nederland wat beter leren kennen. Hedwig is hier het typische voorbeeld van. Hoe ik bij Hedwig kom? Via de fanatiek hardloper en aanvoerder van Running Junkies Den Bosch, Mari. Ik vroeg een tijdje terug aan hem wie hij wel eens beter zou willen leren kennen en welke Running Girl hem motiveert. Daar kwam als één van de antwoorden Hedwig uit. Een fanatieke hardloopster die geen uitdaging uit de weg gaat en met een kwalificatie op zak, staat ze dit jaar aan de start van de Boston Marathon. Ik stelde haar daarom graag een aantal hardloopvragen om zo Running Girl Hedwig wat beter te leren kennen.

Ik ben Hedwig, ik werk als zelfstandig Recruiter maar ben de laatste jaren vooral even moeder geweest (ik heb een zoon van 6 en een dochter van 4) verder schrijf ik graag op mijn blog RunHedwigRun over -met name- alles wat ik meemaak bij het trainen voor diverse marathons. Vanaf januari ga ik verder met het schrijven van mijn boek.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben 4 jaar geleden gestart met lopen toen mijn jongste kind 6 maanden was. Ik wilde na twee zwangerschappen graag weer sporten maar zag met een druk leven en twee kinderen niet helemaal hoe ik dat kon doen. Hardlopen bleek eigenlijk de enige optie qua gemak: je loopt de deur uit en bent meteen aan de slag. Ideaal voor als je efficiënt wilt sporten. Probleem was wel dat ik het tot dat moment een vreselijke sport vond ha ha!!

Running Girl Hedwig

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Ik heb tot mijn blijdschap de limiet voor de marathon van Boston gehaald en me onlangs ook echt gekwalificeerd voor deze elite marathon (ze zijn echt streng; niet normaal!) ik ben net met mijn nieuwe schema hiervoor begonnen.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn PR (3.27.24) op de marathon aanscherpen.

Waar loop je het liefste hard?
Eigenlijk overal: ik vind vooral variatie erg leuk: nieuwe routes, nieuwe plaatsen, in het buitenland, verhard / onverhard, vlak/heuvelachtig: ik vind het allemaal heerlijk!

Running Girl Hedwig

Wanneer loop je het liefste hard?
Wanneer niet? Nee echt: ik ben er bijna altijd voor te porren. Wel ben ik in de loop van de dag sneller dan s’ochtends heel vroeg

Wat eet je voor en na het lopen?
Ervoor: gewoon wat ik normaal ook zou eten (brood of kwark of als het avond is mijn  avondeten). Bij een race eet ik vaak een banaan en krentenbollen vooraf. Erna: kwark voor herstel of een proteïne drank en na een race vaak Vega sport Recovery

Running Girl Hedwig

Hoe motiveer jij jezelf?
Met muziek, Door doelen te stellen, door inspirerende andere lopers te volgen op sociale media of in het echte leven.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Zo weinig mogelijk aan als het weer het toelaat. Dus korte running shorts en een tanktop

Running Girl Hedwig

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Jemig. Dat vind ik heel moeilijk. Ik heb er zoveel. Maar als ik echt moet kiezen dan toch het lopen van de TCS NYC Marathon in november 2015

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Met Paula Radcliffe.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Drink iedere 20 minuten 2 slokken water en niet meer. Dat is precies wat je lichaam nodig heeft zodat je nooit tijd verspilt aan plassen.

Running Girl Hedwig

Ik hoop dat ik andere lopers / mensen die overwegen te gaan lopen kan inspireren. Hardlopen heeft mijn leven echt veranderd. Het helpt me te ontspannen, zorgt ervoor dat ik me gezond blijf voelen, ik krijg vaak goede ideeën tijdens het lopen en ik heb er ontzettend veel leuke mensen door ontmoet. Dat gun ik anderen ook. Ik schrijf over mijn avonturen, experimenten en hardloop-twijfels op mijn blog. Daar houd ik ook een lijst met tips bij. Op www.runhedwigrun.com kan je mee-leven maar ook op instagram via de foto’s die ik heel regelmatig post. En uh: veel top kilometers allemaal in 2017!

3 Comments

  1. Pingback: Running girl van de week ;-) - Run Hedwig Run

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*