Running Girl van de week: Fleur!

Running Girl van de week: Fleur!

Running Girl van de week: Fleur! Een ontzettende fanatieke para-atlete die het liefst zo kort en hard mogelijk loopt. Fleur sprint nog niet zo lang, maar behoort nu al tot de wereldtop! Ze deed mee aan de Paralympische spelen in Rio en op een haar na miste ze het podium tijdens het WK in Londen. Benieuwd hoe Running Girl Fleur begonnen is met sprinten, ze liever in de ochtend of avond loopt en wat haar favoriete runningoutfit is? Lees dan snel verder!

Hi mijn naam is Fleur! Ik ben 21 jaar en fulltime atlete. Sinds dit jaar maak in onderdeel uit van Team Para Atletiek in Amsterdam. Hoezo para-atletiek.. ik sprint op blades! In 2015 maakte in mijn internationale debuut op de WK in Doha. Daarna volgde de Paralympische Spelen in Rio en een paar maanden geleden stond ik op de WK para-atletiek in Londen! Naast het vele trainen studeer ik Communication Science aan de UvA. Busy life, but I love it!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Op een paralympische talentendag in 2013 ben ik ontdekt door mijn huidige coach Guido Bonsen. Door een bacterie, nu bijna 5 jaar geleden, ben ik mijn onderbenen en helft van 8 vingers verloren. Ik ging op zoek naar een nieuw sport op de paralympische talentendag en ben via die dag bij atletiek terecht gekomen. Op school vond ik atletiek nooit heel leuk moet ik toegeven laat staan dat ik ooit hardliep, maar dit was anders… Dit was écht atletiek! Sprinten, springen, hordenstappen, trappen lopen, zoveel vaardigheden om onder de knie te krijgen voor mij als nieuweling op protheses. Toen ik uiteindelijk blades aantrok was ik helemaal verkocht. Snelheid maken en steeds sneller worden, daar gaat het om! Een heerlijk gevoel en zeer uitdagend.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
We zijn net weer begonnen aan de wintertrainingen in voorbereiding op seizoen 2018, dan staat het EK in Berlijn op het programma waar ik natuurlijk graag naar toe wil en goed wil presteren! Op de WK in Londen afgelopen zomer zat ik 0.02 seconden van een medaille af, dus je kan wel raden.. ik wil komend jaar een medaille winnen!

running girl fleurHeb je een hardloopdroom/wens?
De snelste zijn. Mijn ultieme doel is om paralympisch kampioen te worden! Dat is ook het hoogst haalbare in mijn sportwereld.

Waar loop je het liefste hard?
Als sprinter loop ik eigenlijk bijna altijd op de atletiekbaan. In de winter trainen we echter ook in de duinen. Een hell of a job met blades, want in het zand zak ik compleet weg, dus ik moet heel hard werken om vooruit te komen! Het liefste loop ik gewoon op de atletiekbaan, alle energie die ik in mijn blade stop krijg ik dan ook terug en kan ik elke stap steeds harder! Mijn thuisbasis is atletiekvereniging Phanos is Amsterdam, en ik train in het olympisch stadion. Prachtige locatie om elke dag te mogen zijn!

Wanneer loop je het liefste hard?
In de ochtend trainen wordt ik altijd lekker wakker van, maar het moet niet té vroeg zijn hoor! Ik train 10x in de week dus train ook vaak 2x per dag. Dan staat er een training in de ochtend en vaak eind middag of avond op het programma. Vaak is de middag/ avond training dan een looptraining.

running girl fleurWat eet je voor en na het lopen?
Ik vind het fijn als ik ongeveer een half uurtje/ uur voordat ik ga trainen nog wat gegeten heb, dan heb ik genoeg energie! Ik eet dan vaak iets kleins zoals een goede energie reep. Na de training herstel ik met een proteine reep of shake. Maar dat doe ik alleen als er nog veel tijd tussen het einde van de training en lunch of avondeten zit.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Het liefst loop ik in een strakke short en tanktop maar dat kan in het koude Nederland lang niet altijd. Al mijn gear is van Under Armour. Zij hebben zulke fijne stoffen en voor elke seizoen is er zeer geschikte gear beschikbaar. Nu richting de winter heb ik vooral veel ColdGear Longsleeves en mijn favoriete jack de ‘Swacket’ aan. Het liefst in allerlei leuke kleuren, er is genoeg moois om uit te kiezen! Ik ben ook heel blij met hen als kledingsponsor en trots dat ik ambassadeur voor dit gave merk mag zijn.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Het moment dat ik officieel de uitslag te zien kreeg op de schermen in het stadion en wist dat ik brons had gewonnen op de 200m tijdens de WK in Doha in 2015. Het was zo close op de finishlijn met de uiteindelijke nummer 4.. 0.03 seconden.

running girl fleur
foto voor Under Armour

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Usain Bolt! Echt een ware legende. Ik heb hem live in actie gezien tijdens een Diamond League wedstrijd in Londen waar ik zelf ook aan meedeed. Hij verbleef ook nog eens in hetzelfde hotel!

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Ontspannen hard lopen! Bij mij gaat het natuurlijk vooral om sprinten, en niet per se hardlopen, maar wel zo hard mogelijk lopen! Snap je hem nog. Maar écht hard lopen gebeurt voornamelijk als je ook ontspant, stevige passen maken en je bovenlichaam lekker mee laten bewegen, niet aanspannen of te erg je best doen. ‘Tong uit je mond’ zou mijn coach zeggen hahahah!

Leuk om meer te zien? Join me op weg naar nieuwe doelen en prestaties! Op instagram kun je mij volgen via @fleurjong en @teamparaatletiek

Thanxx en hardloop ze allemaal!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*