Running Girl van de week: Caressa!

Running Girl van de week: Caressa!

Running Girl Caressa is een jonge marathonloopster die dit najaar aan de start staat van alweer haar vierde marathon. In het najaar hoopt ze een persoonlijk record te kunnen lopen tijdens de New York City Marathon. Met haar lange duurlopen, doorzettingsvermogen en vrolijke hardloopfoto’s motiveert ze ons enorm en stelde wij haar graag een aantal hardloopvragen.

Hee allemaal! Super leuk dat ik Running Girl van de week mag zijn. Ik ben Caressa, 23 jaar en – jullie raden het vast al – gek op hardlopen! In 2014 liep ik mijn eerste marathon en sindsdien ben ik hooked. Ik ben dan ook vaak in training voor een volgende marathon. Dit doe ik vanuit Den Haag, waar ik samen met mijn vriend woon.Running Girl Caressa

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Op mijn vijftiende nam mijn vader mij mee naar een sportwinkel om samen mijn eerste paar hardloopschoenen te kopen. Met dit paar heb ik toen voor onze eerste wedstrijd – een paar maanden later – getraind: de CPC 10 km (in 2009). Vanaf toen heb ik een paar jaar in periodes hardgelopen: dan weer 3x per week en dan weer een tijdje niet. Sinds 2014 loop ik echter fanatiek en sla ik geen week meer over (tenzij ik geblesseerd ben).

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment train ik voor mijn vierde marathon: de New York City Marathon op 6 november 2016. Ik wil deze graag onder de 4 uur lopen, dus hier ben ik hard voor aan het trainen.

Running Girl Caressa

Heb je een hardloopdroom/wens?
Naast mijn wens op kortere termijn: de NYC-marathon onder de 4 uur, wil ik graag de 6 World Marathon Majors lopen (New York, Chicago, Boston, Berlijn, Londen en Tokyo). En nog veel meer PR’s lopen de komende jaren natuurlijk!

Waar loop je het liefste hard?
Het allerliefste loop ik hard in het buitenland, als ik op vakantie ben. Lopen in een vreemde omgeving vind ik echt geweldig! Maar in Nederland geniet ik ook heel erg van mijn loopjes door de duinen.

Running Girl Caressa

Wanneer loop je het liefste hard?
Het liefst loop ik ’s ochtends vroeg: direct na het opstaan.

Wat eet je voor en na het lopen?
Voor rustige loopjes van 10 kilometer of korter drink ik alleen 2 glazen water en ontbijt ik na mijn training. Als er een interval of een iets langere loop op het programma staat, eet ik vaak eerst een banaantje en ontbijt ik na mijn run uitgebreid. Voor mijn lange duurlopen van 20+ kilometer ontbijt ik eerst met havermout, banaan, dadel en pindakaas. Na mijn duurloop eet ik graag een grote bak kwark met fruit of een eiwitreep.

Hoe motiveer jij jezelf?
Aan motivatie heb ik eigenlijk bijna nooit gebrek! Maar het plannen van wedstrijden helpt me daar wel bij denk ik. Vaak droom ik 5 minuten na een nieuw PR al over een nóg betere tijd.

Wat is je favoriete runningoutfit?
In de zomer een kort broekje met een mouwloze top en als het kouder is loop ik graag in een 3/4e tight met een T-shirt of longsleeve.

Running Girl Caressa

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Dat is denk ik toch wel mijn allereerste marathon – de New York City Marathon voor Stichting KiKa in 2014. Het was super zwaar, want een blessure had behoorlijk roet in het eten gegooid. Ik was dus slecht getraind en heb het erg zwaar gehad. Maar ik heb hem wel uitgelopen en daarbij ook meer dan €6200 voor Stichting KiKa opgehaald. Bovendien stond mijn vriend 3x langs de kant om mij aan te moedigen en na de finish stond hij zelfs klaar met warme kleren en een heel mooi cadeau! Dit alles maakte het een onvergetelijke dag.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou graag een keer met vlogger Casey Neistat door New York City willen hardlopen! Hij is zelf ook een fanatieke loper.

Running Girl Caressa
Foto uit Runner’s World Magazine september. Fotograaf: Jeroen Hofman

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Just do it! Laat je niet tegenhouden door onzekerheid of door meningen van andere mensen. Als jij iets heel graag wilt – of dat nou het lopen van een 5 km of een marathon is – dan lukt het je! Schrijf je gewoon in en ga er voor de volle 100% voor. Toen ik mij had ingeschreven voor mijn eerste marathon had ik nog nooit verder dan 15 km gelopen en kreeg ik best wat negatieve reacties, maar kijk eens waar ik nu ben! Geef dus niet op, want je kan altijd meer dan je denkt 😉

Tot slot wens ik jullie allemaal heel veel succes met het nastreven van jullie hardloopdromen! Als jullie het leuk vinden kunnen jullie mijn road to NYC volgen op instagram (@caressabogert).

4 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*