Review STOX Energy Socks

Review STOX Energy Socks

Een tijdje terug ontving ik van STOX Energy twee paar compressiekousen om te testen. Een paar Running Socks en een paar Lightweigt Running Socks. Beide heb ik in de afgelopen weken meerdere malen getest om er uiteindelijk deze review over te kunnen schrijven.

Wat zijn sportcompressiekousen en wat ‘beloven’ de STOX Energy Socks.
Wat zijn sportcompressiekousen nou eigenlijk? Compressiekousen zijn kousen die je zowel tijdens inspanning en na de inspanning kunt dragen. Door de zwaartekracht werkt het lichaam hard om het bloed in de benen rond te krijgen, sportcompressiekousen helpen het lichaam de bloedsomloop makkelijker te laten verlopen.

Maar werkt dit nou ook echt? Via de website van STOX Energy wordt het mij al snel duidelijk dat veel mensen baat hebben bij het dragen van deze sportcompressiekousen. Op de STOX Energy website zijn deze cijfers terug te vinden; Zo heeft 93% van de hardlopers met traditionele hardloopsokken last van spierpijn na een run van 10 kilometer, terwijl dit slechts 14% was na het rennen van 10 kilometer met sportcompressiekousen.

Running Socks & Lightweight Running Socks.
Ik kreeg via STOX Energy Socks twee paar opgestuurd om te testen. Onderstaande geldt voor beide paren alleen zijn de Lightweight Running Socks iets dunner, maar met de zelfde compressie.

De sportcompressiekousen beloven dus;

  • Meer energie
  • Verkleint de kans op shin splints
  • Minder spierpijn

Mijn eerste gedachten.
Hoe krijg je deze sokken in godsnaam aan? Man o man wat een gedoe om ze voor het eerst aan te trekken. Maar de tweede keer en de keren daarna gingen al een stuk makkelijker. De sokken zitten strak om je enkel, achillespees en kuiten en drukken licht. Ze voelen sportief aan en ik krijg eigenlijk direct zin om hard te lopen.

Test Test Test.
Ik begon het testen met de gewone Running Socks. Tijdens het hardlopen voelde ik de sportcompressiekousen niet. De sokken zitten niet strak en snijden niet. Alleen tijdens de intervaltrainingen en de duurlopen met de Running Socks kreeg ik ontzettende stijve kuiten. Ik weet niet zo goed waarom dit is, maar mijn kuiten voelden erg strak aan. Ik ben eens rond gaan vragen en heb een aantal runners gesproken die ook de Running Socks dragen. Een paar hadden hetzelfde gevoel, maar de meesten hadden toch echt nergens last van. De Running Socks passen dus niet zo goed bij mij, dus testte ik graag de Lightweight sokken, hopend dat deze lekkerder zaten.

De weken daarna trainde ik met de Lightweight sokken aan en dit ging zo veel beter, wat een verademing! Mijn kuiten voelden niet strak aan en gevoel van bijna kramp krijgen heb ik niet meer gevoeld. Ook voelden mijn kuiten niet stijf na inspanning en stond ik de volgende ochtend pijnvrij en minder stijf op.

Op dit moment draag ik vooral bij een lange training mijn Lightweight sokken en draag ik na het douche voor en goed herstel (na bijvoorbeeld een lange duurloop) mijn Running Socks. Tot nu toe bevalt deze combi ontzettend goed.

Mocht jij ook last hebben van stijve kuiten of lang vermoeide benen. Via www.stoxenergy.com kun je op zoek naar compressiekousen die het beste passen bij jouw wensen.

 

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*