Review: Mizuno Wave Ultima 9 special edition!

Review: Mizuno Wave Ultima 9 special edition!

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje of ik de Mizuno Wave Ultima 9 zou willen ontvangen en er iets over zou willen schrijven. In de mail stond ook dat deze schoen speciaal ontworpen is voor de Amsterdam Marathon door Hero de Jainero. De puzzelstukjes die hij vaker laat terugkomen in verschillende kunstwerken vind je nu dus ook terug op deze hardloopschoen. Ik loop natuurlijk niet de marathon van Amsterdam, maar heb de schoenen nu meerdere keren aan gehad tijdens verschillende trainingen en deel graag met jullie mijn bevindingen en mening in deze review.

Mizuno Wave Ultima 9
Mijn eerste gedachten? Wat zijn ze geel! Ik mag van mezelf niet te lang over de kleur nadenken en bekijk de schoen eens goed. De zool ziet er super stevig, maar compact uit. De zool is gemaakt van U4icX foam. Dit foam zorgt voor een zachte demping en geeft je energie terug voor de volgende afzet. Ook heeft de zool een soort golfend patroon. Het patroon zit in meer Mizuno hardloopschoenen verwerkt en heet Cloudwave. Dit ontwerp zorgt voor extra demping en stabiliteit en helpt bij een fijne afwikkeling van je voeten tijdens het hardlopen. De schoen voelde zwaar in de hand, maar aan mijn voeten is hij een stuk lichter. De beloofde demping voel je tijdens het rennen goed en het lopen voelt licht aan.

Door de speciale Dynamotion Fit technologie sluit de schoen goed om mijn voet en voel je geen vervelende drukpunten. Tijdens mijn intervaltraining of een duurloop blijft de schoen goed zitten en schuurt niet.

Overall
Ik vind het echt een hele fijne schoen. Ze zijn dus iets zwaarder dan ik gewend ben, maar voelen hierdoor ook iets steviger aan. Tijdens het lopen voelde de schoenen actief en niet zwaar. Door de Dynamotion Fit technologie heb ik geen vervelende drukpunten gevoeld en geen blaren gekregen. Normaal draag ik een antipronatie schoen, maar door de fijne en stevige zool gaf de schoen voldoende ondersteuning. De Mizuno Wave Ultima 9 blijft zeker in het rijtje staan om tijdens een training aan te trekken. En die felle kleur komt tijdens de donker wordende dagen goed van pas!

Deze hardloopschoen is dus speciaal ontworpen voor de Amsterdam Marathon (die op 15 oktober plaats vindt) door de kunstenaar Hero de Jainero. De Mizuno Wave Ultima 9 met dit patroon is dus een special edition! Deze unieke hardloopschoen is bij verschillende hardloopspeciaalzaken en tijdens de Marathon Expo op 13 t/m15 oktober te verkrijgen.

Mocht je vragen hebben over deze schoen. Laat dan een reactie achter of mail me even!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*