Vietnamese spring rolls!

Vietnamese spring rolls!

Vietnamese spring rolls hebben wij tijdens onze trip in Vietnam vaak gegeten! Zowel gefrituurd als ongefrituurd, maar alle twee even lekker. Dit recept voor Vietnamese spring rolls zijn ongefrituurd en echt super makkelijk en snel om te maken. Hoe jij je spring roll wilt laten smaken, is aan jezelf. Je kunt eigenlijk alles toevoegen zoals bijvoorbeeld je restje groente toevoegen en je hebt een makkelijke, lekkere en gezonde lunch. Voeg je wat extra rijst of noodles toe, dan kunnen de Vietnamese spring rolls ook prima als avondmaal.

Ingrediënten:

  • Vier ronde rijstvellen (te koop bij een toko)
  • 100 gram gekookte noodles
  • 150 gram garnalen
  • 2 á 3 handen taugé
  • 2 handen blad spinazie
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • Handje vol koriander en munt

Bovenstaande ingrediënten heb ik zelf gebruikt, maar je kunt eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt. Garnalen kun je bijvoorbeeld vervangen door kip en de noodles kun je er uitlaten en bijvoorbeeld rijst ernaast serveren.

Vietnamese spring rolls
foto via: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/

Wat moet je doen:

  • Bereid je noodles voor en snij alle ingrediënten in stukjes of reepjes ook de kruiden, maar laat je garnalen heel.
  • Zet een diep bord met warm water klaar. De rijstvellen zijn hard, maar worden soepel in warmwater.
  • Leg een soepel rijstvel op een bord en voeg de noodles en de rest van je ingrediënten toe.
  • Vouw en rol het geheel goed op en maak het randje indien nodig extra nat om te laten plakken (zie foto).
  • Snij de rol in twee en leg de twee spring rolls op een bord.
  • Herhaal bovenstaande met de andere vellen.

Ik zei het toch; makkelijk en snel! Mocht je een lekker sausje bij de spring rolls willen? Dan kan er prima een sojasaus of chilisaus bij. Wie weet hebben ze in de toko een bijzondere variant.

Ik kan niet wachten om de Vietnamese spring rolls zelf weer te maken. Fris en erg lekker!

Smakelijk!

Benieuwd hoe onze vakantie was? Klik dan even verder voor een foto update van week 1 of week 2.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*