Nog een receptje met kwark! Waarom? Omdat je de overige 250 gram kwark die je nog over had van je kwarkbollen kunt gebruiken voor dit recept! Hierna is het ook even gedaan met de kwarkrecepten en kom ik met wat nieuws! Deze kwarkcake is ideaal als tussendoortje en als je hem iets minder gezond wilt maken heerlijk met een toefje slagroom. Ik heb gekozen voor noten, rozijnen en stukjes appel voor de inhoud, maar zelf creatief zijn kan natuurlijk ook!
Ingrediënten:
- 250 gram kwark appel&kanneel (Of naturel kwark, zelf op smaak te brengen met kaneel)
- 1 appel
- 1 ei
- 1 banaan
- 200 gram meel
- 2tl bakpoeder
- 2tl kaneel
- 1tl kokosolie
- 30 gram noten ongezout en ongebrand
- 30 gram rozijnen.
Wat moet je doen:
- Wel de rozijnen 10 à 15 minuten in warm water.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appel en snij deze in stukjes.
- Prak de banaan en voeg de kwark, ei, bakpoeder, kaneel, zout en olie toe.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Voeg de bloem, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
- Vet je cakevorm in en verdeel het beslag in de vorm.
- Zet het geheel voor 35 à 40 minuten in de oven.
- Laat de cake uit de oven een klein beetje afkoelen.
- En enjoy!
De kwarkcake warm opdienen vind ik het lekkerst. Ik heb de cake in stukjes gesneden en ingevroren, zo kan ik er extra lang van genieten. Nu is het even gedaan met de kwarkrecepten, op naar iets nieuws!
Smakelijk!
Pingback: BAKKEN | Kwarkcake - mood42day