Deze heerlijke en gezonde cheesecakejes komen via Fit With Marit. Easy om te maken en ideaal als gezond en lekker tussendoortje.
Ingrediënten:
- 50 gram dadels
- 150 gram noten
- 3 eetlepels kokosolie
- 750 gram magere kwark
- 2 scoops eiwitpoeder vanille (56 gram)
- 1 eetlepel honing
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram (bevroren) frambozen
Wat moet je doen:
- Ontpit de dadels en laat ze weken in een kommetje met heet water.
- Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
- Vermaal de dadels met de noten en kokosolie in een keukenmachine of blender
- Verdeel het mengsel in een brownieblik of vierkante springvorm en druk goed aan (ik gebruikte gewoon een taartvorm en sneed er daarna vierkantjes uit). Dat is de bodem.
- Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Voor de vulling doe je de kwark met het eiwitpoeder en de honing samen in een steelpannetje en zet het op een laag vuur, het hoeft niet te koken.
- Als de gelatine klaar is doe je deze in het pannetje en roer dit door het mengsel tot dat het is opgelost.
- Zet het vuur uit en meng de frambozen erdoor heen. Mooi als ze heel blijven, maar toch al een lichtroze kleurtje achterlaten.
- Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over de bodem.
- De taart is klaar, laat het 2 uurtjes stijf worden in de koelkast en dan kun je het aansnijden en ervan smullen!
Smakelijke! Laat je even weten hoe de gezonde cheesecakejes smaakten?
Voedingswaarden (per stukje):
Kcal = 145
Koolhydraten = 5 gram
Eiwitten = 3 gram
Vetten = 7,5 gram
Meer recepten vind je hier!
One Comment