Deze aardbeien kwarkcake is makkelijk, lekker en gezond! Ideaal als gezond en fris tussendoortje en makkelijk in te vriezen zodat je hem lang kunt bewaren. Heb je trek, maar wil je net de deur uit om te gaan lopen? Neem dan een klein plakje voor wat extra energie!
Ingrediënten:
- 250 gram optimel kwark aardbei
- 100 gram aarbeien
- 1 ei
- 1 banaan
- 200 gram meel
- 2tl kokosolie
- 2tl bakpoeder
- 2tl kaneel
- 30 gram noten ongezouten en ongebrand
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de banaan en voeg de kwark, ei, bakpoeder, kaneel, zout en olie (1tl) toe.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Snij de aardbeien in stukjes
- Voeg de meel, noten en aardbeienstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
- Vet je cakevorm in en verdeel het beslag in de vorm.
- Zet het geheel voor 35 à 40 minuten in de oven.
- Laat de cake uit de oven een klein beetje afkoelen.
- En enjoy!
De kwarkcake warm opdienen vind ik het lekkerst. Maar afgekoeld of ontdooid is de aardbeien kwarkcake ook erg lekker, lekker fris. Snij de cake in plakjes en vries deze in, zo kan je er extra lang van genieten.
Bakze en Smakelijk!
Benieuwd naar onze andere recepten? Klik dan hier.
Pingback: Kerstige kwarkbollen! Lekker, makkelijk en gezond! - Running Girls
Pingback: Nakd repen review + kortingscode! - Running Girls