Namens Marit dit fijne en lekkere recept voor een zomerse cake! Juiste tijdens deze koude en natte dagen extra lekker om een zomers gevoel in huis te halen.
Ingediënten:
- 100 gram speltmeel
- 3 scoops (vanille)eiwitpoeder
- 2 eieren
- 200 gram verse aardbeien
- 300 gram magere kwark
- 20 gram kokosrasp
- 20 gram pompoenpitten (pompoen is best herfstig, maar ik vind dit zo lekker knapperig en best zomers smaken)
- 2 theelepels bakpoeder
Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een bak of blender de meel, eiwitpoeder, eieren, bakpoeder en kwark en meng dit tot één geheel. (Blenden of mixen!) Was de aardbeien en snijd deze in stukjes. Roer deze, samen met de pompoenpitten en kokosrasp, door het mengsel. Bakpapier in een cakeblik en mengsel erin. In de oven voor een half uur op 180 graden.
Ik gebruik veel eiwitpoeder in mijn recepten, omdat ik het zelf een makkelijke manier vind om aan mijn eiwitten te komen, het vult en het geeft veel smaak.
Doordat er aardbeien in zitten (je zou het ook zonder of met andere fruit kunnen doen) is het niet heel lang houdbaar. Kijk het dus zelf even aan! Goed inpakken met folie en je hebt er zeker een paar dagen profijt van! Ik stopte zelf ook een paar plakjes in de vriezer, die na het uithalen nog heerlijk smaakten!
Namens Marit,
Smakelijk!
Voedingswaarde:
Ik sneed de cake in 10 plakken.
Per plak:
Kcal = 125
Koolhydraten = 10,7
Eiwitten = 11,9
Vetten = 3,4