Dit worteltjesbrood recept is een makkelijk en snel receptje voor een lekker ontbijtje, tussendoortje of lunch!
Deze wortelcake vind ik meer iets van brood-achtig, vandaar de naam. Na het bakken ladies rolex mid size datejust 178238 36 mm case automatic movement champagne diamond ruby dial even laten afkoelen, in stukjes snijden en in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd een gezond, lekker en verwantwoord ontbijtje, tussendoortje of lunch bij de hand! .
Ingrediënten:
- 150 gram speltmeel
- 2 bananen
- 2 eieren en 1 eiwit
- 250 gram wortel
- 150 gram dadels in stukjes
- 20 gram walnoten
- lepeltje kaneel
- lepeltje speculaas/koekkruiden
- theelepel bakpoeder
- Eventueel nog 2 scoops vanille eiwitpoeder, als je wat eiwitrijker wilt!
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een beslagkom en doe hierbij de speltmeel, eieren, bakpoeder en rozijnen of dadels. Rasp de wortel en doe dit er ook bij in. Meng dit (kan gewoon met een lepel). Doe de kruiden erdoor heen, breek de walnoten v bar vape in kleine stukjes en meng deze er ook doorheen. Zodra je geen droge ingrediënten meer ziet (maar een bananenplaksel) is het ready om de oven in te gaan! Half uur, droge saté prikker eruit, nog even laten staan. Genieten van de geur en dan aanvallen!
Zelf gebruik ik de cake meer als brood idee, dus je kunt er beleg op smeren: appelstroop, yum! Of serveren met Griekse yoghurt en honing!
Smakelijk!