Met de Kerstige kwarkbollen maak je voor de Kerst een lekker, makkelijk en gezond tussendoortje. Een gezond alternatief van de oliebol en nog super lekker ook. Warm ze op en strooi er poedersuiker of kokosrasp overheen of eet ze samen met een bolletje ijs als toetje, heerlijk! Voor de kwarkgerechten kun je verschillende soorten kwark gebruiken. Optimel of bijvoorbeeld het huismerk van de Albert Heijn heeft verschillende smaken die als basis gebruikt kunnen worden. Je kunt dus zelf kiezen hoe je Kerstige kwarkbollen moeten smaken! Ik gebruikte voor dit recept de herfstkwark; sinaasappel en abrikoos. Kies je smaak, inhoud en bakken maar! Het recept is super makkelijk, succes !
Ingrediënten Kerstige Kwarkbollen:
- 250 gram Optimel kwark sinaasappel&abrikoos
- 1 sinaasappel
- 150 gram rozijnen
- 8 abrikozen
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 2 eetlepels eitwitpoeder (naturel of vanille)
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel
Wat moet je doen:
- Wel de rozijnen en abrikozen 10 à 15 minuten in warm water .
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers de sinaasappel uit en snij de abrikozen in stukjes.
- Meng de kwark, eieren, bakpoeder, eiwitpoeder, kaneel, zout en olie.
- Voeg de bloem, uitgeperste sinaasappelsap, rozijnen en abrikozenstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
- Maak met twee eetlepels bolletjes van het stevige beslag .
- Leg elk bolletje op de bakplaat die bedekt is met bakpapier.
- Bak de kwarkbollen 20 minuten in de oven.
- Strooi bij het opdienen een beetje kokosrasp of poedersuiker er overheen.
- En geniet!
En mocht je geen kwarkbollen willen maken, maar iets anders gezonds op tafel willen zetten? Dan kun je ook voor een kwarktulband gaan, dit recept vind je hier.
Smakelijk, fijne Kerst en Happy New Year!
2 Comments