Namens Marit dit heerlijk en gezonde recept.
Er zijn al zoveel varianten op de bananenbrood, maar ook deze kan ik weer toevoegen aan het lijstje: Bananenbrood met chocolade proteïne. Zo gemaakt, smaakt heerlijk (vooral met een laag pindapasta) en is erg makkelijk om mee te nemen als tussendoortje.
Nodig:
- 3 (overrijpe) bananen
- 150 gram speltmeel
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 scoops (56 gram) chocolade eiwitpoeder
- 30 gram walnoten
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe 2,5 bananen (hou halve banaan apart) in een beslagkom en pureer deze met een staafmixer. Voeg hierbij het meel, de eieren, bakpoeder en de eiwitpoeder. Mix dit tot één geheel. Breek daarna de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag heen. Leg een bakpapier in een cakeblik en giet het beslag hierin. Als laatste snijd je de halve banaan in stukjes en leg je deze op de bovenkant. Zet in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen, in 10 stukken snijden en aanvallen maar! Vers en warm het lekkerst, vooral met een laagje pindapasta.
Laat je ons weten hoe die smaakte?
Voedingswaarden Bananenbrood met chocolade proteïne (per plak):
Kcal = 136,9 gram
Koolhydraten = 17,9 gram
Eiwitten = 7,7 gram
Vetten = 2 gram