Bananenbrood of eigenlijk banana bread, is zoekwoord nummer één in de Google top 10 categorie eten. Blijkbaar een geliefd recept, waar ik mij helemaal in kan vinden. Het is super makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Als tussendoortje of met een beetje pindakaas een wat stevigere hap, kan ik je een stukje bananenbrood zeker aanraden. Ik heb het standaard recept een beetje aangepast en er stukjes appel en een paar noten aan toegevoegd, dit voor wat extra smaak.
Ingrediënten:
- 2 bananen (liefst rijp)
- 1 appel (smaak naar keuze)
- 200 gram meel
- 2 eieren
- 100 gram ongezouten en ongebrande noten
- 50 gram appelmoes zonder suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 1tl kokosolie
Wat moet je doen:
Makkelijker dan dit gaat het niet worden.
- Zet de oven aan op 180 graden
- Schil de appel en snij deze in stukjes
- Prak de bananen in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe
- Prak, mix en lepel het geheel goed door elkaar
- Voed de appelstukjes toen en lepel deze door de mix
- Vet het cakeblik met de kokosolie in en schep de mix in de cakevorm
- Zet het geheel voor 40 á 45 minuten in de oven
En klaar ben je! Een super makkelijk recept en nog lekker ook. Snij je cake in stukjes en vries deze bijvoorbeeld in voor een later moment. Een plakje met pindakaas of een beetje jam kan een lekkere toevoeging zijn. Voor wat extra eiwitinname kun je er voor kiezen om twee scoops (56 gram) eiwitpoeder, toe te voegen.
Smakelijk!