De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni!

De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je zeven hardloopwedstrijden die in mei en juni plaats zullen vinden. Ik doe zelf mee aan de Gemert City Run en de Zwolse halve marathon. Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke runs er in mei en juni plaats zullen vinden, lees dan verder of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Wings for Life run
Een hardloopwedstrijd waar de gehele opbrengst naar het goede doel gaat! In 25 steden verdeeld over de hele wereld starten tegelijk duizenden hardlopers die gaan racen tegen de klok (Catcher Car)! Haalt de Catcher Car je in? Dan ben je af! Vorig jaar kwam de winnaar uit Milaan en werd hij pas na 88km (!) ingehaald door de Catcher Car.

Locatie: In Nederland is de start in Breda
Datum: 7 mei
Afstanden: bepaal je zelf!

Gemert City Run
Ik sta dus op 13 mei aan de start van de Gemert City run! Via de organisatie kreeg ik de vraag of ik mee zou willen lopen en daar kon ik geen nee op zeggen! Ik sta aan de start van de 10 kilometer en wat ik ontzettend fijn vind, is dat de wedstrijd pas later op de dag plaats vindt. Mijn benen voelen vaak beter in de avond.

Locatie: Gemert
Datum: 13 mei
Afstanden: kids run, 5 & 10km

Marikenloop
De Marikenloop bestaat nog niet heel lang. In 2003 was de eerste run waar z’n 1500 vrouwen aan deelnamen en op 21 mei vindt alweer de 15e editie plaats. Naast de te lopen afstanden is er bij de Marikenloopexpo genoeg te doen. Muziek, lekker eten en verschillende workshops maken samen met de run dit evenement tot een succes.

Locatie: Nijmegen
Datum: 21 mei
Afstanden: 5km, 7.5km of 10km

RopaRun
Een jaarlijkse estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers. Overall lopen deze acht lopers gemiddeld zo’n 65km tijdens dit weekend. Naast de lopers zitten er in een team ook verzorgers, chauffeurs en cateraars die dus gezamenlijk met de lopers geld inzamelen voor het goede doel.

Locatie: Van Hamburg of Parijs naar Rotterdam.
Datum: 3 t/m 5 juni
Afstanden: 500km

Zwolse halve marathon
De Zwolse halve marathon is voor mij uitgegroeid tot één van mijn lievelingswedstrijden. Ook al heb ik er nog maar drie keer gelopen, het was drie keer fantastisch! Vorig jaar liep ik mee met de 4EM, maar dit jaar sta ik weer aan de start van de halve marathon! Veel meiden die bij ons trainen lopen hier hun eerste halve marathon, spannend! Het parcours is snel en divers. Het zijn drie rondes van +/- 7km door Zwolle die verre van saai zijn en voorbij vliegen. De inschrijving voor de 4EM en de halve zit helaas vol, maar wie weet, kun je online nog een startbewijs vinden!

Locatie: Zwolle
Datum: 10 juni
Afstanden: 4EM en de halve marathon.

Ladiesrun (Pink Running Day)
Op vier verschillende plaatsen in Nederland lopen duizenden dames hard en halen ze op die dag gezamenlijk geld in voor Pink Ribbon. In de steden Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen kun je deelnemen aan verschillende afstanden. Zowel beginners als gevorderde kunnen dus deelnemen aan één van deze runs!

Locatie: Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen
Datum: 11 juni
Afstanden: 2,5km, 5km 7.5km of 10km (verschillend per stad)

De 10 kilometer van Nederland
Op 18 juni wordt er in 15 verschillende steden in Nederland gezamenlijk hard gelopen. Dus er is op 18 juni vast ergens bij jou in de buurt een 10 km te vinden! Aan deze run is het goede doel Right To Play gekoppeld. Een internationale ontwikkelingshulporganisatie die sport en spel inzet om kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden belangrijke vaardigheden en kennis bij te brengen.

Locaties: Groningen, Heerenveen, Hoogeveen, Hoorn, Amsterdam, Apeldoorn, Almelo, Utrecht, Delft, Rotterdam, Breda, Best, Goes en Heerlen.
Datum: 18 juni
Afstanden: 10km

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*