De leukste hardloopwedstrijden van januari en februari 2019!

De leukste hardloopwedstrijden van januari en februari 2019!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van tevoren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je de leukste hardloopwedstrijden van januari en februari 2019! Ik doe in deze maanden mee met de Mindwinter Marathon in Apeldoorn (25km). Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke leuke runs er in januari en februari plaats zullen vinden, lees dan verder. Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Run Forest Run
De organisatie van Run Forest Run organiseert door het hele land prachtige trail runs. In de maanden januari en februari kun je deelnemen aan twee runs. Eentje door het Drents Friese Wold (start Appelscha) en eentje bij Dwingelderveld. Prachtige routes door natuurlijke gebieden waar je normaal niet komt.

Locatie: Appelscha & Dwingeloo
Datum: 12 januari en 9 februari
Afstanden 14, 24 en 45 kilometer (Appelscha) 15, 26, 35 en 43 kilometer (Dwingeloo)

Egmond aan Zee
Mijn allereerste halve marathon liep ik in Egmond aan Zee! Een super zwaar parcours, maar ik vond het geweldig. Een lang stuk over het strand en terug door de duinen. Je ziet ontzettend af, maar geniet 100% van alles wat hardlopen is. Is de halve net iets te ver, dan kun je ook deelnemen aan de 10.5km. Hier een paar tips voor alle Egmond aan zee lopers.

Locatie: Egmond aan Zee
Datum: 13 januari
Afstanden: halve marathon en 10.5 kilometer

Vondelparkloop (Light the Night & Race the Day!)
De Light the Night run, is een tien kilometer parcours dwars door het Vondelpark inclusief vele gezellige lichtjes. Met de lichtshows en de hardlopers met looplampjes om is het één groot feest en gezelligheid. Kun je op zaterdagavond niet? Niet getreurd! De traditionele Vondelparkloop is op zondag 20 januari. Gezelligheid en een prachtig parcours gegarandeerd!

Locatie: Vondelpark Amsterdam
Datum: 19 & 20 januari
Afstanden: 10 kilometer (19 januari) en 3.5, 6.7 en 10 kilometer (20 januari)

Dutch Coast Ultra Run by Night
Over het strand lopen is natuurlijk zwaar, maar om 21:00 uur starten en dan nog 75 (!) kilometer hard lopen, dat is natuurlijk nog zwaarder! Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, maar alleen al midden in de nacht kijken halverwege het parcours lijkt mij al een heel mooi avontuur!

Locatie: Start Den Helder en Finish wisselt per afstand.
Datum: 25 januari
Afstanden: 25, 50 en 75 kilometer

Midwinter marathon
Een prachtige loop door en om Apeldoorn. Tijdens de Midwinter marathon heb je de keuze uit verschillende afstanden. Doordat er een 25 en een 16 kilometer op het programma staan, is dit een ideale run ter voorbereiding van een voorjaars hele of halve marathon. En dat ga ik dus ook doen. Ik loop op zondag de 25 kilometer, spannend! Omgeving Apeldoorn is niet vlak, wat een flinke uitdaging kan zijn. 

Locatie: Apeldoorn
Datum: 2 & 3 februari
Afstanden: marathon (3 februari) & kidsloop, 8, 16.1 en 25 kilometer (4 februari)

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*