De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2019!

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2019!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2019! Helaas zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Nacht van Groningen
De Nacht van Groningen moet je toch echt eens gelopen hebben als je in het hoge noorden woont. Ik heb nu zes keer meegedaan en zes keer heerlijk gelopen. Mijn persoonlijk record op de vijf kilometer liep ik tijdens de Nacht van Groningen, tot op heden nog niet verbroken. (Lees hier 5 tips voor de Nacht van Groningen)

Locatie: Groningen
Datum: 2 maart
Afstanden: 5, 10, 16.1 kilometer en een halve marathon.

Halve van Haren
De halve van Haren is gezellige, niet te drukke en zeer leuke run. Ik heb twee keer deelgenomen aan de 12.3km en echt genoten. Je loopt door een mooi gebied aan de zuidkant van Haren en de verzorgingsposten zijn goed geregeld. Voor velen is de Halve van Haren een ideaal evenement ter voorbereiding op bijvoorbeeld een marathon in het voorjaar.

Locatie: Haren
Datum: 9 maart
Afstanden: 5, 12,3 kilometer en een halve marathon.

City Pier City
Drie jaar geleden stond ik voor het eerst aan de start van dit evenement (raceverslag) Wat een super parcours en run. Het is wel enorm druk, maar de sfeer zit er bij iedereen goed in. Leuk weetje; jaarlijks doet er een aantal lopers alle drie de afstanden. Dit is dus mogelijk! Durf jij het aan? Een 5km, 10km en een halve marathon op de zelfde dag?

Locatie: Den Haag
Datum: 10 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus 1km & 2.5km kidsloop)

Zandvoort circuit run
Hoe uniek is dit! Een run over het circuit en het strand van Zandvoort. Snel door de bochten en afzien op het strand. Echt een super uitdaging. Ik heb één keer aan de start gestaan en naast het genieten, ontzettend afgezien! Het is echt een feestje langs de kant en je finisht zoals de echte coureurs finishen, maar het strand is best pittig.

Locatie: Circuit van Zandvoort
Datum: 31 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus kids run 0.9 & 2.5 kilometer en toegang voor wheelers)

Rotterdam Marathon
Voor veel hardlopers het marathonevent van het jaar! Maar naast de marathon kun je ook deelnemen aan korte afstanden. Voor wie dus niet 42 kilometer en een beetje wil lopen; je kunt ook deelnemen aan de 1/4 marathon en op zaterdag aan de 4.2km inclusief finish op de Coolsingel.

Locatie: Rotterdam
Datum: 6 & 7 april
Afstanden: 4.2, 1/4 marathon en de marathon

Cascade run
Als één run een feestje is dan is het de Cascade run wel! Ik heb nu drie keer aan de start gestaan van de 5mijl en liep drie keer dwars door een feestende menigte. De ene straat nog gekker dan de andere, zo leuk! Of ik dit jaar ook aan de start zal staan, dat weet ik nog niet.

Locatie: Hoogeveen
Datum: 14 april
Afstanden: 5mijl en 10mijl (en een kidsrun)

Enschede Marathon
Een run die een snel parcours kent en veel afstanden! Met 80.000 supporters langs de kant en het vlakke parcours is de kans op een persoonlijk record zeker aanwezig.

Locatie: Enschede
Datum: 14 april
Afstanden: 5 & 10 kilometer, halve en hele marathon (en jeugdloop)

Kasteelloop De Halve van De Haar
Een relatief jong evenement, maar met een prachtig parcours. Heb je 2e Paasdag vrij en zin om hard te lopen in een groene en unieke omgeving? Schrijf je dan in voor één van de afstanden en geniet van de prachtige omgeving!

Locatie: Haarzuilens
Datum: 22 april
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (ook verschillende jeugdlopen)

Aan welke start sta jij?!
En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

*hoofdfoto is van vorig jaar tijdens de Marrakech Halve Marathon

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*