De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2018!

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2018!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2018! Helaas zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Halve van Haren
De halve van Haren is gezellige, niet te drukke en zeer leuke run. Ik heb twee keer deelgenomen aan de 12.3km en echt genoten. Je loopt door een mooi gebied aan de zuidkant van Haren en de verzorgingsposten zijn goed geregeld. Voor velen is de Halve van Haren een ideaal event ter voorbereiding op bijvoorbeeld een marathon in het voorjaar.

Locatie: Haren
Datum: 10 maart
Afstanden: 5, 12,3 kilometer en een halve marathon.

City Pier City
Twee jaar geleden stond ik voor het eerst aan de start van dit evenement (raceverslag) Wat een super parcours en run. Het is wel enorm druk, maar de sfeer zit er bij iedereen goed in. Leuk weetje; jaarlijks doen er een aantal lopers alle drie de afstanden. Dit is dus mogelijk! Durf jij het aan? Een 5km, 10km en een halve marathon op de zelfde dag?

Locatie: Den Haag
Datum: 11 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus 1km & 2.5km kidsloop)

Nacht van Groningen
De Nacht van Groningen moet je toch echt eens gelopen hebben als je in het hoge noorden woont. Ik heb nu vier keer meegedaan en vier keer heerlijk gelopen. Mijn persoonlijk record op de vijf kilometer liep ik tijdens de Nacht van Groningen, dus voor mij een super evenement.

Locatie: Groningen
Datum: 17 maart
Afstanden: 5, 10, 16.1 kilometer en een halve marathon.

Zandvoort circuit run
Hoe uniek is dit! Een run over het circuit en het strand van Zandvoort. Snel door de bochten en afzien op het strand. Echt een super uitdaging. Ik heb één keer aan de start gestaan en ontzettend afgezien, maar genoten! Het is echt een feestje langs de kant en je finisht zoals de echte coureurs finishen. Dit voelde best uniek.

Locatie: Circuit van Zandvoort
Datum: 25 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus kids run 0.9 & 2.5 kilometer en toegang voor wheelers)

Kasteelloop De Halve van De Haar
Een relatief jong evenement, maar met een prachtig parcours. 2e Paasdag vrij en zin om hard te lopen in een groene en unieke omgeving? Schrijf je dan in voor één van de afstanden en geniet van de prachtige omgeving!

Locatie: Haarzuilens
Datum: 2 april
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (ook verschillende jeugdlopen)

Rotterdam Marathon
Voor veel hardlopers het marathonevent van het jaar! Maar naast de marathon kun je ook deelnemen aan korte afstanden. Voor wie dus niet 42 kilometer en een beetje wil lopen; je kunt ook mee doen aan de 1/4 marathon en op zaterdag aan de 4.2km inclusief finish op de Coolsingel.

Locatie: Rotterdam
Datum: 7 & 8 april
Afstanden: 4.2, 1/4 marathon en de marathon

Vrouwen lopen voor vrouwen!
Door één van mijn Running Girls werd ik geattendeerd op dit evenement in Groningen! Naast de stad Groningen ligt het natuurgebied ‘t Kardinge. Door dit gebied wordt op 14 april een run georganiseerd voor het goede doel! Vrouwen lopen voor vrouwen. Een leuke run voor bijvoorbeeld een snelle 5km of een duurloop van 10km door het prachtige natuurgebied ‘t Kardinge! Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Locatie: Groningen
Datum: 14 april
Afstanden: 5 of 10 kilometer

Cascade run
Als één run een feestje is dan is het de Cascade run wel! Ik heb nu twee keer aan de start gestaan van de 5mijl en liep twee keer dwars door een feestende menigte. De ene straat nog gekker dan de andere, zo leuk! Ook dit jaar hoop ik aan de start te staan van de 5 mijl.

Locatie: Hoogeveen
Datum: 15 april
Afstanden: 5mijl en 10mijl (en een kidsrun)

Enschede Marathon
De 50e editie dit jaar, dus feest! Een run die een snel parcours kent en veel afstanden! Met 80.000 supporters langs de kant en het vlakke parcours is de kans op een persoonlijk record zeker aanwezig. Komt Rotterdam te vroeg, kies dan voor Enschede!

Locatie: Enschede
Datum: 22 april
Afstanden: 5 & 10 kilometer, halve en hele marathon (en jeugdloop)

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*