De leukste hardloopwedstrijden in maart & april!

De leukste hardloopwedstrijden in maart & april!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je negen hardloopwedstrijden die in maart en april plaats zullen vinden. Ik doe zelf mee aan de CPC Den Haag en de Cascaderun van Hoogeveen. Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke runs er in maart en april plaats zullen vinden, lees dan verder!

 

CPC Den Haag.

CPC Den Haag

Hier doe ik zelf aan mee! Op 3 april loop ik de halve marathon van Berlijn. Om in de wedstrijdstemming te komen en wedstrijdkriebels weer even te ervaren loop ik de 10km. Met start en finish op het Malieveld en de vele verschillende afstanden is dit één van de grootste wedstrijden van Nederland. Dit jaar wordt de run voor de 42e keer gehouden. De kidsruns zijn uitverkocht, maar je kunt je nog inschrijven voor de 5km, 10km of halve marathon. Inschrijven kan nog tot 1 maart, dus wees er snel bij!

Locatie: Den Haag
Datum: 6 maart
Afstanden: kidsruns, 5km, 10km & halve marathon

Stevensloop.

Stevensloop Nijmegen

De Stevensloop wordt dit jaar nog maar voor de tweede keer georganiseerd. Waarom ik deze run heb geselecteerd? Hij wordt georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop en die weten wel hoe je een loop leuk, uitdagend en snel moet maken. De Stevensloop heeft de start en finish in het hartje Nijmegen waarbij de finish aan de voet van de Stevenskerk ligt. De eerste editie bleek een groot succes te zijn en met het parcours om en rond Nijmegen is deze hardloopwedstrijd ook een hele mooie.

Locatie: Nijmegen centrum
Datum: 13 maart
Afstanden: 5km, 10km en halve marathon.

Monnikenloop Schiermonikoog.

Monnikenloop Schiermonnikoog

De Monnikenloop op Schiermonnikoog wordt dit jaar voor de 15e keer gehouden en blijft een succes. Ze zeggen wel eens maart roert zijn staart, waardoor je geen idee hebt in wat voor weersomstandigheden je zult lopen tijdens deze run. Helaas is de inschrijving al gesloten vanwege een record aantal deelnemers. Mocht je dus iemand kennen die een startnummer over heeft, sla je slag! En hardlopen op een eiland geeft je ook gelijk een vakantiegevoel.

Locatie: Schiermonnikoog
Datum: 19 maart
Afstanden: kidsrun, 5km, 10km, 10 Engelse mijl

Runner’s World Zandvoort Circuit Run.

Zandvoort Circuit Run

Ik heb de Zandvoort Circuit Run één keer gelopen en dat was een succes! Niet qua tijd, want ik had destijds de pech dat het ontzettend warm weer was, waardoor ik zelf niet lekker kon lopen. Op de organisatie viel niets aan te merken, want die heeft dit prima opgelost, extra drinkposten en waarschuwingen. En de route plus al dat publiek was super! En wat extra leuk is, de 5km run is een battle tussen de mannen en de vrouwen. Vorige jaar verloren de vrouwen helaas, maar de jaren 2012, 2013 & 2014 hebben we wel gewonnen! De inschrijving sluit 7 maart dus niet te lang over nadenken en je gewoon inschrijven!

Locatie: Race Circuit van Zandvoort + omgeving.
Datum: 20 maart
Afstanden: Kidsruns, 5km, 12km

 Raitdaip Run.

Raitdaiprun

Deze loop heb ik twee jaar geleden gelopen, prachtig! Het is een kleine run, maar de omgeving is erg mooi en het publiek en deelnemers erg enthousiast. De run wordt jaarlijks georganiseerd door de lopers van loopgroep; ReitdeipRunners. Vanwege de rust en de ruimte op het parcours kun je fijn vrijuit lopen. Een mooie loop door de natuur net iets boven Groningen, aanrader!

Locatie: Sauwerd
Datum: 2 april
Afstanden: 5km, 10km, 10 Engelse mijl

Urban Trail Groningen

Urban trail Groningen

Op zondag 3 april vindt de eerste editie van de Groningen Urban Trail plaats. Het valt niet onder de categorie; hardloopwedstrijden, maar is een bijzondere run van ongeveer 10 km langs en door unieke gebouwen in het centrum van Groningen. Het is al een fenomeen in België en nu komen de Urban Trail Runs ook naar Nederland. De eerste run vindt dus plaats in Groningen. Later dit jaar staan Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Hengelo op de planning.

Locatie: Groningen
Datum: 3 april
Afstand: +/- 10km

Marathon Rotterdam.

Marathon van Rotterdam

Helaas zijn alle afstanden al uitverkocht, maar mocht je via via nog aan een startnummer kunnen komen, doe dan mee! De Rotterdam marathon is één van de snelste op aarde! Het parcours is vlak, weinig bochten en dus gunstig voor toptijden. Ook staat de run bekend om een topsfeer, waardoor je net wat extra zou kunnen geven. Aan de niet marathon-lopers is ook gedacht! Je kunt deelnemen aan de 1/4 marathon voor een snelle 10.55km.

Locatie: Rotterdam
Datum: 10 april
Afstanden: 1/4 marathon 10.55km en natuurlijk de marathon

Hoogeveense Cascaderun.

Hoogeveen Cascaderun

Vorig jaar heb ik deze run voor het eerst gelopen en met succes. Dit jaar heb ik mij bij het openen van de inschrijving gelijk ingeschreven voor de 5 Engelse mijl. Mocht je motivatie nodig hebben tijdens een run, dan is de Cascaderun perfect! Heel Hoogeveen staat voor jou op straat, incl. muziek, barbecue en dus lawaai. Non stop krijg je aanmoedigingen wat voor erg veel afleiding zorgt. En extra leuk; de inschrijving is inclusief t-shirt. Ik heb vorig jaar echt genoten en kijk dus uit naar 17 april.

Locatie: Hoogeveen
Datum: 17 april
Afstanden: 5 & 10 Engelse mijl

Batavierenrace.

Camping batavierenrace

De Batavierenrace is werelds grootste estafetteloop. De totale afstand van deze race is 175km die verdeeld zijn over 25 verschillende etappes (16 heren – 9 vrouwenetappes). De race wordt voornamelijk gelopen door verschillende studententeams vanuit heel Nederland. Wedstrijd start om middernacht. De route loopt van Universitair Sportcentrum Nijmegen, door Duitsland, door de rustige Achterhoek, de Oude Markt in hartje Enschede en richting de campus van de Universiteit Twente waar de finish is. Een groot evenement met overnachting op de camping en een groots eindfeest.

Locatie: Nijmegen, Duitsland, Achterhoek en Enschede
Datum: 23 april
Afstand: 175km (verdeeld over 25 verschillende etappes)

Ik doe zelf dus mee aan de CPC Den Haag en aan de Cascaderun in Hoogeveen. Aan welke hardloopwedstrijden doe jij mee? Of heb jij een run die hier eigenlijk tussen had moeten staan, laat dit dan in een reactie hieronder even weten!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*