Blauwe bessen muffins met havermout!

Blauwe bessen muffins met havermout!

Afgelopen maandag heb ik samen met een vriendinnetje de hele middag in de keuken doorgebracht. We zochten allemaal lekkere recepten die we een beetje bewerkten naar onze smaak. Ik kwam deze blauwe bessen muffins met havermout tegen op de website Uit Pauline’s Keuken. Ik heb het recept een beetje aangepast zodat er wat meer eiwitten in zitten en ze iets zoeter zijn.

Ingrediënten voor 8 à 10 stuks:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100ml amandelmelk
  • 2tl bakpoeder
  • 3 tl eiwitpoeder (naturel of bijv. bosvruchten)
  • 120 gr havermout
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 tl kanaal
  • Snufje zout
  • 1 tl kokosolie

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven alvast voor 170 graden
  • Mix de havermout, eiwitpoeder, banaan, eieren en de amandelmelk doorelkaar, maar niet te lang
  • Smelt indien nodig de kokosolie en voeg dit toe
  • Voeg daarna de kaneel, het eiwitpoeder en het snufje zout toe en mix het geheel nogmaals doorelkaar
  • Als laatst meng je de blauwe bessen door het beslag en verdeelt dit over de muffin bakvorm
  • Zet de blauwen bessen muffins voor ongeveer 30 à 35 minuten in de oven, controleer met een sateprikker of ze gaar zijn
  • Smakelijk!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*