Mug cake + appel en kaneel!

Mug cake + appel en kaneel!

Op mijn vrije ochtenden probeer ik extra te genieten van het ontbijt. Echt de tijd er voor nemen, niet haasten en iets lekkers maken. Daarom voor jullie het recept van deze heerlijke mug cake met topping. Makkelijk, snel en heerlijk!

Ingrediënten voor één mug cake:

  • 1x rijpe banaan
  • 4 à 5 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosrasp of een beetje honing

Voor de topping:

  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel palmsuiker

De topping kun je natuurlijk helemaal naar wens aanpassen.

Wat moet je doen:

  • Prak de banaan in een schaaltje of mok
  • Breek het ei (rauw) en mix/ prak deze mee
  • Voeg de havermout toe en blijf mixen
  • Voeg nu de kokosrasp en het beetje kaneel toe
  • Zet het schaaltje/mok in de magnetron voor 2 à 3 minuten
  • Zet het schaaltje/mok ondersteboven op een bord en schud zachtjes

Mug cake: done!

Ik heb de topping gemaakt van appel, kaneel en palmsuiker. De appel in stukjes gesneden en deze samen met het beetje kaneel en de palmsuiker in een koekenpan warm gemaakt/opgebakken. Wees creatief met de topping, alles kan!

Hoe eet jij je mug cake het liefst?

Smakelijk! 

En wil je er ook nog een lekker smoothie bij, kijk dan eens hier!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*