Kwarkcake met appel en noten.

Kwarkcake met appel en noten.

Nog een receptje met kwark! Waarom? Omdat je de overige 250 gram kwark die je nog over had van je kwarkbollen kunt gebruiken voor dit recept! Hierna is het ook even gedaan met de kwarkrecepten en kom ik met wat nieuws! Deze kwarkcake is ideaal als tussendoortje en als je hem iets minder gezond wilt maken heerlijk met een toefje slagroom. Ik heb gekozen voor noten, rozijnen en stukjes appel voor de inhoud, maar zelf creatief zijn kan natuurlijk ook!

Ingrediënten:

  • 250 gram optimel kwark appel&kanneel
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 200 gram meel
  • 2tl bakpoeder
  • 2tl kaneel
  • 1tl kokosolie
  • 30 gram noten ongezout en ongebrand
  • 30 gram rozijnen.

Wat moet je doen:

  • Wel de rozijnen 10 à 15 minuten in warm water.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de appel en snij deze in stukjes.
  • Prak de banaan en voeg de kwark, ei, bakpoeder, kaneel, zout en olie toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de bloem, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door`elkaar.
  • Vet je cakevorm in en verdeel het beslag in de vorm.
  • Zet het geheel voor 35 à 40 minuten in de oven.
  • Laat de cake uit de oven een klein beetje afkoelen.
  • En enjoy!

De kwarkcake warm opdienen vind ik het lekkerst. Ik heb de cake in stukjes gesneden en ingevroren, zo kan ik er extra lang van genieten. Nu is het even gedaan met de kwarkrecepten, op naar iets nieuws!

Bakze en Smakelijk!

Benieuwd naar andere recepten? Klik dan hier.

5 Comments

  1. Welke olie en hoeveel gebruik je voor dit recept?

  2. Francisca den Otter

    Recept gemaakt, smaak is goed, cake was enkel wat nattig nog. Maare tijdens het maken stuitte ik ook op de opmerking voeg zout en olie toe. Welke olie en hoeveel?

  3. Christine

    Ja, hoeveel olie en zout moet erin?

  4. Hoeveel olie moet het precies zijn?

  5. Pingback: BAKKEN | Kwarkcake - mood42day

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*