Easy and healthy cheesecake!

Easy and healthy cheesecake!

Een easy and healthy cheesecake. Gezond, makkelijk en wie weet een leuk idee om dit weekend te maken voor de Paasbrunch.

Namens Marit dit recept voor een healthy cheesecake. De cheesecake is makkelijk om te maken, heerlijk en verantwoord als tussendoortje. Te lekker om niet met jullie te delen.

Ingediënten:
Voor de bodem:

  • één pak van deze B&F koekjes, ik gebruikte deze keer de smaak almond
  • 50 gram kokosolie of roomboter

Voor de vulling:

  • 1000 gram kwark
  • 200 gram cream cheese light
  • 2 eieren én 1 eiwit
  • 2 scoops vanille eiwitpoeder (of een andere smaak naar keuze)
  • 4 à 5 aardbeien

Voor de topping:

  • 12 aardbeien

Wat moet je doen: 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal de koekjes tot kleine kruimels.
  • Smelt de olie of boter en meng dit door de koekkruimels.
  • Bekleed de taartvorm (24 cm) met bakpapier, verdeel de kruimels en druk ze goed plat. Zet het geheel voor 10 minuten in de oven.
  • Mix de kwark, roomkaas, eieren en eiwitpoeder doorelkaar.
  • Snij de vulling aardbeien in kleine stukjes en voeg dit toe aan de mix.
  • Haal de bodem uit de oven en giet de mix er overheen.
  • Zet het geheel terug in de oven voor +/- 25 à 30min.
  • Laat de cheesecake buiten de oven even afkoelen, zet hem daarna in de koelkast en laat de cheesecake twee uur opstijven.
  • Voeg nu als laatst de overige aardbeien creatief toe als topping.

Smakelijk! 

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met verschillende smaken eiwitpoeder en fruit. Ben je niet zo’n fan van aardbeien, maar wel gek op pindakaas en koffie? Naast deze easy and healthy cheesecake met aardbeien heeft Marit nog een healthy cheesecake recept voor je. Deze vind je hier.

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*