Citroen en ananas kwarkcake.

Citroen en ananas kwarkcake.

Deze citroen en ananas kwarkcake is ontzettend makkelijk om te maken en hij is lekker fris en luchtig. Tijdens de wat warmere dagen ideaal als gezond en fris tussendoortje en makkelijk in te vriezen zodat je hem lang kunt bewaren.

Ingrediënten:

  • 250 gram optimel kwark citroen
  • 100 gram ananas stukjes
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 200 gram meel
  • 2tl bakpoeder
  • 2tl kaneel
  • 30 gram noten ongezout en ongebrand

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan en voeg de kwark, ei, bakpoeder, kaneel, zout en olie toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de bloem, noten en ananasstukjes toe en meng het geheel nogmaals doorelkaar.
  • Vet je cakevorm in en verdeel het beslag in de vorm.
  • Zet het geheel voor 35 à 40 minuten in de oven.
  • Laat de cake uit de oven een klein beetje afkoelen.
  • En enjoy!

De kwarkcake warm opdienen vind ik het lekkerst. Maar nu het wat warmer buiten is eet ik hem liever koud, lekker fris. Snij de cake in plakjes en vries deze in, zo kan je er extra lang van genieten.

Bakze en Smakelijk!

Benieuwd naar onze andere recepten? Klik dan hier.

One Comment

  1. Hallo Kelly, zowel in dit recept als in het recept van de Kwarkcake met appel en noten staat bij de bereiding dat je er olie en zout in doet. Dit kom ik echter niet tegen in de ingrediëntenlijst. Hoeveel zout en olie gebruik je? En welke olie?

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*