Appelbollen met havermout!

Appelbollen met havermout!

Appelbollen met havermout. Een goed vullend tussendoortje of met een beetje kwark een lekkere en goede start van de dag*. Het recept heb ik via Chicks Love Food en is eigenlijk voor kids, maar dit leek mij zo lekker dat ik het gewoon ben gaan maken en er achter ben gekomen dat het ook prima voor volwassen kan en het ook echt een lekker en gezond tussendoortje is. Met dit recept kun je negen grote appelbollen maken, wil je er meer verdubbel dan de ingrediënten. Het recept is echt super makkelijk en de appelbollen zijn snel klaar. Succes!

Ingrediënten:

  • 2 appels (smaak na keuze)
  • 250 gr havermout
  • 3 eieren
  • 150 gr appelmoes (zonder suiker of toevoegingen)
  • 100 gr rozijnen
  • 3 el honing
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de plaat met bakpapier bedekt klaar.
  • Schil de appels en snij deze in klein stukjes.
  • Maal 100 gram havermout fijn in een keukenmachine en voeg hier bakpoeder, kaneel en het snufje zout aan toe.
  • Klop de eieren, appelmoes en honing goed door elkaar en voeg dit toe bij de rest en meng het allemaal nogmaals goed door elkaar.
  • Meng nu de overige 150 gram havermout door het beslag en voeg de appelstukje en rozijnen toe.
  • Maak op de bakplaat negen bollen en zet het geheel voor 20 minuten in de oven.
  • Zet na 20 minuten de oven open en uit en laat de appelbollen samen met de oven afkoelen.
  • Smakelijk!

Een super snel en makkelijk recept voor een lekker en gezond tussendoortje. Heb je geen mogelijkheid om de havermout fijn te maken. Dan kun je ook voor 100 gram ultra fine oats kiezen en 150 gram gewone havermout. Een klein aanpassing met het zelfde en heerlijke resultaat!

Smakelijk!

appelbollen

* Maak je te kleine bollen dan kan één bol juist een slecht begin van de dag zijn, omdat je te weinig tot je krijgt.

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*